Få overblik over trafikken i Europa med FDM – hver uge

af Bjarne Søby
Få overblik over trafikken i Europa med FDM – hver uge

Den aktuelle køprognose for trafikken i Tyskland fås nu året rundt på fdm.dk, der også har samlet information om benzinpriser og andre praktiske råd forud for køreturen ud i Europa.

Et hurtigt blik på FDMs køprognose for trafikken på den tyske Autobahn har for mange tusinde danskere længe været et fast punkt på tjeklisten op til ferien.

Hidtil er køprognosen blevet opdateret i og omkring feriesæsonen, men fra tirsdag den 1. september vil man hver uge kunne finde en frisk prognose for weekendens trafik på de tyske veje. Samtidig vil man også kunne finde links til hjemmesider, der informerer om andre europæiske landes trafiksituation.

”Vi får hvert år mange henvendelser om trafikken på især de tyske veje op til de forskellige ferier, når folk skal på kør-selv-ferie. Det kunne eksempelvis være op til efterårsferien, hvor mange børnefamilier kører til Tyskland for at besøge forlystelsesparker eller badelande. Hidtil har vi kunnet henvise til den seneste køprognose, som mange har været glade for, og nu kan folk altså få en helt frisk udgave hver uge året rundt,” siger feriekonsulent hos FDM Frederik Valmin.

Planlægger man sin kør-selv-ferie længere ude i fremtiden, kan man på fdm.dk også få glæde af FDMs køkalender. Den giver et mere generelt billede af, hvilke tidspunkter og perioder der er øget trafik på de tyske veje.

Desuden har man mulighed for at få et overblik over de aktuelle benzinpriser rundt om i Europa og se, hvor det eventuelt bedst kan betale sig at tanke bilen op.
Derudover kan man læse om trafik- og færdselsregler i Europas lande, ligesom man kan finde flere gode råd forud for turen.

”Ofte planlægger folk deres kør-selv-ferie lang tid i forvejen. Her har mange stor glæde af FDMs køkalender, der giver et godt overblik. Allerede nu kan man for eksempel se, hvilke uger af juli næste år trafikken forventes at blive særlig tæt. Det er noget, mange tager med i deres planlægning. Kalenderen er dog ikke så detaljeret som køprognosen, der også er opdateret på eksempelvis vejarbejde på de enkelte vejstrækninger,” siger Frederik Valmin.

Se den seneste køprognose og læs mere om køkalenderen og de aktuelle benzinpriser i Europa på FDM‘s hjemmeside

Kilde: FDM

 

Prøv også at læse disse indlæg