Ferie for Alle klar med nyt campingunivers

af Bjarne Søby

Skandinaviens største feriemesse bringer naturen ind i én af campinghallerne med et nyt og spændende koncept, der i sig selv udgør en helhedsoplevelse for messens mange tusinde besøgende. Antallet af stande med campingpladser er fordoblet siden sidste år, så der bliver nok at udforske, når Ferie for Alle løber af stablen i MCH Messecenter Herning 23.-25. februar 2024.

En kunstig sø med bro og beplantning og vægbannere med skov- og strandmotiver hører til nogle af de elementer, der skal være med til at skabe en autentisk campingstemning i Ferie for Alles nye campingunivers. Et univers, der tæller adskillige stande med campingpladser og desuden byder på både aktiviteter og en nytænkende indretning.

– Vores idé med det nye campingområde er, at de besøgende ikke skal bevæge sig rundt på store, lige gange, hvor man bare følger flokken for ikke at stå i vejen. Derudover skal området i midten gerne føles rart og give et lille overblik over pladserne, så man fristes til at undersøge et nyt område. Der er tænkt helt ud af boksen med blandt andet musikere, der går rundt mellem standene, og netop standene er placeret mere tilfældigt for at gøre det ekstra hyggeligt, forklarer Jonas Grønbech Sørensen, der er ejer af Ribe Camping og sammen med Lasse Guldager fra Grønninghoved Strand Camping har været med til at udvikle det nye campingunivers på Ferie for Alle.

Udover at gøre området mere hyggeligt og samtidig stimulere de besøgendes nysgerrighed har det været en målsætning at tiltrække flere campingpladser som udstillere end tidligere på årets udgave af messen. Og dét er lykkedes – der er således dobbelt så mange stande med campingpladser som sidste år, og Ribe Camping er naturligvis iblandt.

Foto: MCH/Lars Møller

– Vi kommer med en helt ny baggrund, der viser nye, flotte billeder af vores dejlige plads og by. Vi er der for at få en god snak og inspirere til mange skønne timer i campinglivet, og selvfølgelig har vi et godt tilbud med i ærmet, som bliver svært at sige nej til. Vi glæder os til nogle glade dage i Herning, fastslår Jonas Grønbech Sørensen.

Et campingmarked i bevægelse

Hos Adria, der producerer campingvogne, autocampere og vans, finder man det vigtigt, at Ferie for Alle er i fortsat bevægelse, og derfor bifalder man det nye campingunivers.

– Vi mennesker vil gerne inspireres, og det bliver vi bedst, når vi præsenteres for noget visuelt. Derfor er det vigtigt, at vi også fornyer os i hallerne, så det bliver ved med at være spændende og inspirerende at besøge messen. De besøgende køber ikke kun billetter for at få tilbud på campingferier, udstyr eller vogne – de vil også gerne inspireres og bruger messen til at lade op til campingsæsonen, som jo starter ganske få uger efter messen, påpeger Per Højgaard, der er administrerende direktør i Adria Danmark.

At campingmarkedet er i bevægelse, og at nye trends og tendenser konstant indfinder sig, mærker han tydeligt, og aktuelt er elbilernes indtog med til at forandre campinglandskabet.

– Vi mærker i øjeblikket en øget efterspørgsel efter mindre og lettere vogne, og der er ingen tvivl om, at bevægelsen mod flere elbiler i Danmark er en del af forklaringen på dette. De små vogne er nemme at håndtere, lette at trække, og prismæssigt er de også overkommelige. På trods af størrelsen giver de stadig den samme komfort som større vogne, og vi tror på, at søgningen mod lettere vogne vil være høj i en periode – navnlig på grund af elbilernes begrænsede rækkevidde, konstaterer Per Højgaard, der også beretter om en stigende interesse for autocampere.

Han løfter desuden sløret for en nyhed, der medbringes på messen, en campingvogn med en vægt på blot 720 kilo og enten 900 eller 1.000 kilo i alt, og understreger, at forventningerne til Ferie for Alle som altid er høje – simpelthen fordi, messen muliggør at komme tæt på kunder og gæster.

Stor taknemmelighed og forventningsglæde
Campingdelen af Ferie for Alle byder igen på messens egen vintercampingplads, der ligger bag messehallerne og arrangeres i samarbejde med Dansk Camping Union. Desuden venter der de besøgende en komplet udstilling med stort set alle mærker repræsenteret.

– Campingmessen tegner rigtig stærk, og vi glæder os meget til at åbne dørene i slutningen af februar. Vi er dybt taknemmelige for den velvilje og flotte opbakning, som vi møder hos både udstillere og samarbejdspartnere, og vi er fulde af forventningsglæde – også i forhold til indvielsen af vores nye campingunivers, som man godt kan glæde sig til at opleve, lyder det fra Knud Sørensen, der er projektleder, Camping, i MCH A/S.

Mens campingområdet er en helt central del af Ferie for Alle, favner messen også alle andre ferieformer som eksempelvis outdoor, krydstogter, golf- og charterrejser, ligesom messen beskæftiger sig indgående med destinationer i både ind- og udland.

Ferie for Alle finder sted i MCH Messecenter Herning 23.-25. februar 2024. Læs mere på www.ferieforalle.dk

Prøv også at læse disse indlæg