Annonce (læs mere efter annoncen)
Ferie For Alle 2024

First Camp Frigård Camping

af Bjarne Søby
First Camp Frigård Camping

First Camp Frigård Camping ligger ved byen Kollund direkte ned til Flensborg Fjord. Campingpladsen ligger højt over den lille by i et meget naturskønt område omgivet af små marker og skov.

Selvom Frigård Camping er en meget stor campingplads med plads til i ca. 700 enheder og mange hytter, så føles campingpladsen ikke så stor. Det meste af arealet på Frigård Camping er nemlig inddelt i små parceller med 4 – 8 enheder i hver. Parcellerne er indrammet af lave hække, træer og buske, så der er rigtig hyggeligt på trods af campingpladsens store areal.

Frigård Camping er en stor - men hyggelig - campingplads med mange tilbudFrigård Camping er en stor – men hyggelig – campingplads med mange tilbud

Fine faciliteter

Der er fire servicebygninger på Frigård Camping, og de er i en klasse for sig selv. Sjældent har vi set så flotte og indbydende toilet- og baderum. Alt virker nyt og alt er skinnende rent.

En af servicebygningerneEn af servicebygningerne

Også fælleskøkkenerne er i en klasse for sig selv. Der er køkkener i alle servicebygningerne, og i flere af dem er der spiseplads.

Frigård Camping har fine køkkenfaciliteterFrigård Camping har fine køkkenfaciliteter

Pool-området her på Frigård Camping selvsagt meget populært her i sommervarmen. Der er plads både til at bade, lege og sole sig. Inde på pool-området er der også et dampbad og en sauna. Disse åbnes kun på forespørgsel og kun om aftenen. Dette for at sikre at rummene kun bliver benyttet til deres tiltænkte formål og ikke som legeplads for børn i pool-området.

Pool-områdetPool-området

Har man mere lyst til at tage på stranden, så er dette absolut også muligt på Frigård Camping. Kun ca. 800 meter fra campingpladsen ligger Lillestrand. Det er en lille sandstrand ud til Flensborg Fjord. Her er plads til at bade, tage sol og lege i sandet.

Den lille strand ved campingpladsenDen lille strand ved campingpladsen

Frigård Camping ligger som nævnt meget tæt på Tyskland. Der er kun 6 km i bil til grænsen i Kruså, og mange benytter lejligheden til at købe billig vin, øl, sodavand og lignende i en af de mange grænsebutikker.

Der er kommet nye bomme ved indkørslen på Frigård Camping
Der er kommet nye bomme ved indkørslen på Frigård Camping
Receptionen på First Camp Frigård Camping er bygget om.
Receptionen på First Camp Frigård Camping er bygget om.
Nu kan du leje cykler - også el-cykler - på First Camp Frigård Camping
Nu kan du leje cykler – også el-cykler – på First Camp Frigård Camping

Hele sæsonen igennem afholdes der aktiveter på camppingpladsen. De fleste arrangementer på Frigård Camping er rettet mod børnene på campingpladsen. Mange af arrangementer kan også forældrene deltage i, og på den måde have nogle sjove oplevelser sammen med ens børn. Et af de mere stilfærdige, er snobrødsbagning i Hullet. Men efter vores mening, er det en af de hyggeligste aktiviteter på Frigård Camping. Her kan børn (og deres forældre) hygge sig mens de bager snobrød over glødende kul.

Så bages der snobrødSå bages der snobrød

Et andet sted, hvor man også hygger sig sammen – både med sin familie og de øvrige gæster på Frigård Camping – er i de store ude-køkkener på terrassen foran Servicebygning 3. Det er svært at undgå at komme i kontakt med andre, når man står side om side i det fri og laver mad, griller eller spiser. Godt nok har Frigård Camping nogle meget flotte indendørs køkkenfaciliteter, men det er altså specielt at lave mad i det fri.

En af campingpladsens legepladserEn af campingpladsens legepladser

Er man ikke til at campere i campingvogn, telt eller lignende, så er det stadig muligt at opleve campinglivets glæde på Frigård Camping. Her er der nemlig udlejning af hytter hele året. Der er hytter til både rygere og ikke-rygere samt hytter hvor ens hund er velkommen ganske gratis. Alle hytter udstyret med fjernsyn med indbygget DVD.

First Camp Frigård Camping - velassorteret butik
Der er en velassorteret butik på First Camp Frigård Camping
Der er en grillbar med rigtig gode Pizzaer på First Camp Frigård Camping
Der er en grillbar med rigtig gode Pizzaer på First Camp Frigård Camping

Frigård Camping var tidligere privatejet, men er nu overtaget af First Camp.

Prøv også at læse disse indlæg