Forårstur til Nordkapp på 5 dage

af Ann Karina
nordkap2011_optakt_01

For et par måneder siden modtog vi her på AltOmCamping.dk et telefonopkald fra Jens Petersen. Jens forklarede mig at han gerne ville have hjælp til at formidle en lidt anderledes Nordkapptur ud til et bredere publikum.

Hvordan startede hele den lidt skøre idé med en smuttur til Nordkapp?

Jens fortæller ”Vi havde set AltOmCamping.dks beretning og udsendelser fra deres tur til Nordkapp med Camp-let i 2008 og ville rigtigt gerne køre turen, men da vi begge arbejder indenfor landbruget kan vi ikke rive 2 – 3 uger ud af kalenderen til sådan en tur. Men vi vil til Nordkap, om det så bare er en forlænget weekend. Derfor har vi vendt turen til en udfordring.” ” Da vi som sagt er landmænd, er det også begrænset hvilken tid på året vi kan rejse. Lige om lidt går vi i gang med markarbejdet og så kan vi ikke rejse”.

”Vores udfordring til os selv er: Hvorfor ikke tage til Nordkapp nonstop, have en overnatning på Nordkapplateauet og så nonstop tilbage”?

Jens fortsætter, ”Min store hobby er at fotografere, så derfor vil vi fotografere, skrive hjem under turen og sende det løbende til AltOmCamping.dk. På den måde kan andre interesserede følge turen hjemme fra computeren. Turen kommer til at foregå i samarbejde med en del sponsorer

 

  • AltOmCamping.dk der har hjulpet os med at få turen på plads og hjulpet os med udstyr.

  • Opel/Tegllund i Vejle låner os en bil til turen.

  • Camping og Fritidscenter Horsens låner os en lille campingvogn til turen – en Turtle. Vognen er en lille let rejsevogn med plads til to. Vognen er kun 171 cm høj og har en totalvægt på 700 kg, så den er alle tiders til sådan en lang køretur, pga. brændstofsøkonomi og den lave vindfølsomhed på grund af den lave højde og formen.

  • Tuxer sponsorere varmt tøj så vi ikke fryser.

Vi vil være online på hele turen. Dette er en stor nødvendighed, da vi jo forpligter os over for vores sponsorer til at levere en daglig artikel fra turen.” ” Samtidigt syntes vi det er sjovt at kunne give vores erfaringer videre, sådan næsten ”live””.

 

nordkap2011_optakt_02
her kan I se den forventede rute

 

”Vi startede med at hente bilen hos Opel/Tegllund og derefter kørete vi til Camping og Fritidscenter Horsens for et par dage siden. Dette levnede os en smule tid til at klargøre det hele til turen og få lavet en masse billeder.

Det er selvfølgelig svært at sige, hvor lang tid turen tager, da der kan ske en masse under så lang en køretur. Turen fra Middelfart til Nordkapp er på ca. 2600 km, og med en gennemsnits fart på 60 km/t, vil det tage 48 timer. Det kan sagtens tage et døgn mere pga sne. Vi har tænkt os at tage turen op ad E4 igennem Sverige og derefter ned igennem Norge. Selvfølgelig kan der ske ændringer undervejs pga. vejret og vej forhold.” fortsætter Jens.

 

Der er jo nok nogle der vil mene at en sådan tur intet har med camping at gøre?

Jens svarer: ”Det er ikke rigtigt. Handler camping ikke om frihed og om at gøre tingene og få oplevelserne i det tempo der passer til dig? Camping er jo netop favnene og burde kunne rumme at vi ønsker oplevelserne på forskellige måder.”

 

Lidt om Carsten og Jens

Jens fortæller ”Carsten, som jeg tager med på turen, er en rigtig god kammerat som jeg har kendt siden skoletiden. Vi kommer begge fra Give, hvor vi er opvokset på landet. Vi er begge to rolige af gemyt, og der skal rigtig meget til før vi mister tråden. Så derfor er vi de helt rigtige til sådan en tur. Jeg er sikker på vi stadig kan snakke sammen efter vi er kommet hjem, selvom vi nok får vendt alt mellem himmel og jord på sådan en tur og nok også bliver trætte af at høre på hinanden undervejs. Vi glæder os i hvert fald rigtig meget til at komme afsted og nyde en kold alkoholfri drink på isbaren i Honningsvåg og nyde et par norske vafler i restauranten på Nordkapp platauet”.

 

nordkap2011_optakt_03
Her er så de to eventyrlystne landmænd

 

AltOmCamping.dks rolle

I forbindelse med Carsten og Jens´s tur til Nordkapp vil I her på AltOmCamping have mulighed for at følge Jens og Carsten dagligt. Ud over at de skriver dagbog som bliver bragt den efterfølgende dag, vil de ligeledes bruge både blogs´ene og statusopdateringerne til at holde os orienteret om hvordan turen går og om der sker uforudsete ting undervejs.

 

nordkap2011_optakt_04
Camping og Fritidscenter Horsens har været meget behjælpelige med at låne os en ”Turtle” og få den optimeret til turen

 

Links:
Relevante Link(s) : Camping og Fritidscenter Horsens |Tuxer

 

 

Prøv også at læse disse indlæg