Annonce (læs mere efter annoncen)
Ferie For Alle 2024

Malibu Van på tur – Jagten på Nordlys – del 3

af Ann Karina
På tur i ekstrem kulde i en Malibu Van

Vores Malibu Van klarede de hårde frostgrader rigtigt fint. Efter vi fik isoleringen på forruden hjalp det rigtigt meget. Vi brugte dog en hel del gas den nat med mere end -18 gr.

Ca 1 flaske (10 kg.) på ca. 1,5 døgn. Dog skal det siges, at vi var virkelig dumme, ikke at lægge isoleringen på fronten af bilen den første nat i Umeå – så det var ligesom temmelig meget vores egen skyld at vi brugte så meget gas. Det frøs ca. 14-15 gr. første nat, så det havde været en god hjælp, til at spare lidt på gassen, at have lagt det på.

Selv om det var ekstremt frysende udenfor, kunne vi godt holde varme i vores Malibu Van

Og nu kommer endnu en øv…… på trods af mange tusinde kilometer på vejen i vores Malibu Van, og mange vågne timer, og mange timer på at studere diverse apps, så fik vi desværre ikke nordlys at se.

Vi har haft et par dejlige dage i Umeå, med hygge og besøg i byen, med det fedeste museum, men vi må videre.

Endnu engang overrasker vores Malibu Van med gode køreegenskaber

Og nu er det så blevet tid til at bevæge snuden sydpå. Vi havde en buffer-dag, men da alle udsigter sagde, at det nok ikke blev muligt at se nordlys, besluttede vi, at vi hellere ville have nogle gode oplevelser på vejen hjem, og have nordlyset til gode til en anden god gang. Det fede ved at være afsted i en van, er at man kan jo ændre planer fra det ene øjeblik til det andet.

Vi forlod First Camp Umeå, hvilket er er rigtigt fin campingplads med gode faciliteter, for at køre mod Stockholm. Efter at have tanket, fandt vi E4 – bare for at sidde i kø en times tid. Der havde desværre lige været et par ulykker, som der skulle ryddes op efter. Efter ca. 650 km. Nåede vi en rasteplads uden for Stockholm. Vi ville gerne have været på den autocamperplads der ligger central i Stockholm, men der var desværre fuldt booket lørdag aften. Men rastepladsen fungerede nu også fint. De var flere lastbiler, ud over os. Og vores Malibu van fungerer rigtigt fint uden tilkobling af strøm.

Oplevelser i Stockholm

Vi vågnede friske næste dag og kørte ind til Centrum. Vi havde udset os en fin parkeringsplads, og der var fin plads til vores Malibu Van. Det e vildt fedt med en van. Den er nem at køre, selv i tæt bytrafik. Af en eller anden grund mente Alle fra Stockholm og omegn, at de skulle i Gamla Stan samme dag som os – måske pga. julemarked og første søndag i advent?

Vi fik nogle hyggelige timer i byen, spiste en dejlig frokost og trillede ud til Tantolunden Autocamperplads – hvad jeg synes om den, det må I se i videoen 😉

Herefter går turen videre til en ny destination, og sidste nat i vores lånte Malibu Van.

Se alle afsnit i denne rejsebeskrivelse her:

Prøv også at læse disse indlæg