Malibu Van på tur — Jagten på Nordlys del 2

af Ann Karina

Turen i vores lånte Malibu Van, har taget nogle andre retninger end vi egentlig havde planlagt. Vi ville have været kørt op igennem Norge til Bodø eller Narvik, og så haft mulighed for at se nordlys der, eller køre ud derfra for at se det.

Men sådan skulle de åbenbart ikke være. Den anden aften i Trondheim sidder vi i vores Malibu Van og tjekker vejrudsigter og nordlys apps, og finder ud af, at chancen for Nordlys de hvor vores rute er, er ca. lig 0. Og samtidigt, er der varsel om jordskred, stenskred og oversvømmelser på ruten – og det er altså udover det meget voldsomme snevejr de har lovet på de to bjergpas vi skal over.

Fornuften sejrede, og vi valgte at køre mod Sverige i stedet for. Der var et par steder hvor vi havde mulighed for nordlys.

Vores Malibu Van ligger godt på vejen

Vi kørte om formiddagen, klarede lige et par ærinder, og satte snuden mod det svenske. Vejene var fine, en del regn, men det havde vi efterhånden vænnet os til. Vi krydsede den norsk/svenske grænse på en bjergryg. Og her ramte det os virkeligt. De norske veje var fantastisk godt ryddet. Ingen sne eller is. Det øjeblik vi krydsede grænsen ændrede det sig drastisk. Aldrig har vi kørt på dårligere ryddede veje. Is med is på, så det blev en noget hårdere tur end vi havde regnet med. Flere lastbiler var kørt i grøften.

Så glat at flere lastbiler måtte ‘hilse’ på grøften

Vi havde udset os en velbeliggende rasteplads i Lappland, og her ankom vi ved 18 tiden. Vi hyggede og slappede af i vores Malibu Van til næste morgen.

Igen blev vores planer ændret. Vi ville have været mod Kiruna og Jokkmokk, men hellere ikke der var der særligt gode muligheder for nordlys. Så vi ændrede, endnu engang, retning og destination. Nu viste det sig, at den bedste mulighed var på Sveriges østkyst. Så vi vendte snuden mod Umeå. Og her er vi nu.

Malibu Van i vinter-tøj 🙂

Intet problem at køre vores van ind i en storby

Vi overnattede på en udmærket autocamperplads ved en campingforhandlere den første nat. Kørte ind og oplevede Umeå, hvilket var en meget positiv overraskelse. Igen var det ikke noget problem at tage vores Malibu Van med ind i en storby. Spiste noget fantastisk Italiensk mad, og så et vildt spændende museum, nemlig museet Guitars – the museum. Vildt spændende og fascinerende. Tag endelig deres guidede tur og få alle historierne med.

Der er rimelige chancer for nordlys i morgen, så vi bliver hængende i Umeå. Vi er kørt ind på First Camp Umeå, der har helårsåbent. Der er en sø, ca. 600 meter fra campingpladsen der vender perfekt for nordlyset, så vi håber og krydser fingre for at det lykkedes os at se nordlyset i morgen.

Vi ville egentlig have fundet et fedt sted til fricamping med vores Malibu Van i morgen, men der er faldet temmelig meget sne det seneste døgns tid, så vi vurderede at det måske ikke var et smarteste at køre uden for almindelige og ryddede veje lige nu.

Så nu venter vi spændt på om i morgen bliver den aften hvor vi skal se nordlys.

Se vores video herunder 🙂

Se her hvem der forhandler Malibu Vans i Danmark

Se alle afsnit i denne rejsebeskrivelse her:

Prøv også at læse disse indlæg