Halloween i Tivoli 11. til og med 27. oktober

af Bjarne Søby
Pjerrot og hekse i Tivoli

Efter sidste års rekordbesøg på over 418.000 gæster, forbliver Halloween sæsonen i Tivoli udvidet med en ekstra uge, hvor gæsterne fortsat inviteres til hyggelig-uhygge i dagtimerne, men forvandles i udvalgte områder til Danmarks uhyggeligste sted efter kl. 17.

Scarysilden, der sidste år tog gæster med hang til uhygge med storm, genopstår i en ny rædselsudgave i form af et hjemsøgt hotel. Hvem sagde årets mandomsprøve for kåde teenagere? Udover 19.000 græskar er der i år nye hyggelige hekseforestillinger og parader for hele familien. Eventyrteatret flytter også ind i Glassalen med forestillingen ”EL DORADO – Jagten på den gyldne by”. Og så er der også knap 50 handelsboder med alt fra legetøj til varme drikke. Og alle restauranter er naturligvis åbne.

Tivoli skruer en tand mere op for uhyggen

På få år har Halloween i Tivoli udviklet sig til at blive en af de største efterårsbegivenheder i København, som danskere og turister er parate til at rejse langt for at opleve. Tivoli vil i dagtimerne fortsat være fyldt med hyggelig-uhygge i form af knap 20.000 græskar, optrædende hekse og handelsboder, mens alle forlystelserne herunder årets tre nye forlystelser i Det muntre Hjørne kører. Men nye og mere mørkere Halloween oplevelser vil fortsat presse sig på.

Hekseshow i TivoliHekseshow i Tivoli

Det nye hjemsøgte hotel åbner hver dag kl. 17.00. Skærsilden bliver tranformeret om til Hotel Scary – en bloddryppende passage, hvor gæsterne møder et skuespillerhold der optræder som dystre karakterer fra Tivolis historie, mens de udsættes for overrumplende gys fra nærgående genfærd samt klassiske chokeffekter.

DM i kæmpegræskar

DM i Kæmpegræskar er fortsat en del af Halloween i Tivoli og om sidste års danmarksrekord på 451,4 kilo for et græskar bliver slået bliver afsløret under vejningen der finder sted i Tivoli den 12. oktober.

Fra DM i græskar sidste årFra DM i græskar sidste år

Halloween sæsonen er den mest komprimerede af Tivoli sæsonerne mht gæster og aktiviteter

Under Halloween i Tivoli bliver Haven dekoreret med 19.600 græskar, et utal af sorte katte, hestevogne og cyklende fugleskræmsler indhyllet i spindelvæv. Der er hekseforestillinger alle dage og DM i kæmpegræskar afgøres den 12. oktober. Rundt om I Haven findes der knap 50 handelsboder med alt fra kunsthåndværk, delikatesser til legetøj.

Pudsige tal om Halloween i Tivoli

19.600 græskar hvilket er rekord for Tivoli
92.587 af Havens gæster prøvede Rutschebanen
82.643 tog på eventyr i Den flyvende kuffert
47.472 hoppede om bord i den interaktive forlystelse Minen
25.778 franske hotdogs blev langet over disken
16.000 varme pandekager blev bagt på Plænen
10.000 flæskestegssandwich blev pakket ind

Links:
Relevante Link(s) : Tivoli

Prøv også at læse disse indlæg