Jul i Tivoli – en oplevelse for hele familien

af Bjarne Søby
jul i tivoli

For nogle starter julen i oktober, for andre er det den 1. december, og for rigtig mange begynder julen først for alvor, når de har været en tur forbi Jul i Tivoli. Heldigvis er julen i Tivoli præcis som den plejer. 

Jul i Tivoli er duft af gløgg, nisser og julekugler i alle farve, boder med specialiteter og masser af rendyrket, Tivoli’sk julehygge
Jul i Tivoli er duft af gløgg, nisser og julekugler i alle farve, boder med specialiteter og masser af rendyrket, Tivoli’sk julehygge

Man kunne måske have frygtet at Tivoli ville have valgt at skrue ned for julelysene i den gamle forlystelsespark, men trods energikrise har Tivoli valgt at holde Jul i Tivoli som de tidligere år. 

Det er super hyggeligt at stå under de oplyste træer i Tivoli
Det er super hyggeligt at stå under de oplyste træer i Tivoli

Julemandens flyttedag

Blandt årets overraskelser er Julemandens nye hus. Ikke langt fra et nyt magisk lysende træ foran Nimb bliver der bygget et stort hus til Julemanden, der får udsigt til landsbyen Bjældevang og dens mange små boder. Gæsterne kan dermed se frem til at møde Julemanden i hyggelige omgivelser på Plænen. Her kan børnene få taget billeder og smugkigge ind i julegaveværkstedet, hvor flittige mekaniske nisser hjælper med at forberede julen med pynt og pakker. Julemanden har tid til en god snak, og mon ikke mange af de yngste børn traditionen tro også afleverer deres sutter efter aftale med de voksne?

Julemandens hus er flyttet
Julemandens hus er flyttet

Ikke langt fra Julemandens hus kan gæsterne nyde en ny lysprojektion på Nimbs facade. Her tages gæsterne med på en rejse til juletræsskoven, hvor nisserne udvælger og pynter det flotteste juletræ i skæret fra fyrværkeri.

Lysprojektion på Nimbs facade
Lysprojektion på Nimbs facade

Tivolis direktør Susanne Mørch Koch siger:

”Tivolis gæster kan se frem til en klassisk Tivoli-jul med sne, gran og gløgg; og nok af hjerterum og julestemning til alle. I år er der premiere på et helt nyt hjem til Julemanden og nye, meget flotte julescenografier rundt i Haven. Der er også gensyn med balletklassikeren Nøddeknækkeren i Koncertsalen og juleforestilling i Glassalen. Julen er en glad anledning til at samles. I årets sidste højtid fletter vi hjerter og fejrer de bånd, der knytter os sammen”.

det flotte juletræ i Tivoli
Det flotte juletræ i Tivoli

Boder, smuk pynt og forlystelser

Der er igen i år mulighed for at opleve Tivolis spektakulære jule-scenografier, velpyntede juletræer, nisser, glaskugler og julelys. Det er en velpyntet have, der også indbyder til gavekøb i boderne, hvor handlende fra hele landet sælger pynt, lækkerier og lokale specialiteter.  Alle Tivolis forlystelser kører også under Jul i Tivoli, så der er rig lejlighed til at tage en tur i Rutschebanen, Dæmonen eller Ballongyngen mellem juleaktiviteterne.

Julehygge i Tivoli
Julehygge i Tivoli

Klassisk, grøn og international julemad

Gæsterne kan få stillet sulten på Tivolis restauranter, som byder på klassisk smørrebrød, dansk julemad og æbleskiver. Der er også en gastronomisk overraskelse i vente i Det japanske Tårn, hvor den 1-stjerne portugisiske Michelin-restaurant, Vistas Rui Silvestre, rykker ind og laver gourmetmad med et strejf af portugisisk jul. Er man mere til det hurtige, kan man fx spise oste-raclette eller flæskestegssandwich i de mange juleboder, eller gå på opdagelse i Tivoli Food Hall, hvor 15 forskellige stader byder på veltillavet mad fra hele verden. For vegetarerne byder Gemyse på grøn julemad, med masser af grøntsager og varme krydderier. Grøften er Grøften, med alt hvad det indebærer. Har man brug for et luksuriøst afbræk fra julejaget, byder Nimb Hotel i december på afslappende ophold med juletræer, ild i pejsen på værelserne samt julegodter, godnathistorier og legetøj til børnene.

Der er en gastronomisk overraskelse i vente i Det japanske Tårn
Der er en gastronomisk overraskelse i vente i Det japanske Tårn

Gensyn med Nøddeknækkeren, cabaret og juleshow

På Tivolis scener bliver der julet igennem. Hele familien kan opleve et juleeventyr, når balletklassikeren; Nøddeknækkeren med over 100 medvirkende for 5. gang fra den 26.11.22 indtager Tivolis Koncertsal med piruetter, funklende stjerner og symfonisk musik. Denne version af Nøddeknækkeren har Tivoli anno 1874 som ramme. Julehistorien om Nøddeknækkeren er en klassiker, der emmer af eventyr og magi for både børn og voksne. Dronning Margrethe er den kyndige hånd bag forestillingens scenografi og kostumer, som danner rammen om Tivolis balletchef, Peter Bo Bendixens, koreografi. Trin og kongelige klæder bliver akkompagneret af Tivoli Copenhagen Phil, som med Tjajkovskijs musik leverer tonerne til julefortællingen.

Publikum kan også få rørt lattermusklerne med Crazy Christmas Cabaret – Who killed Don Calzone? eller komme i yderligere julestemning, når Rasmus Botoft sammen med Tivolis Big Band og en række af musikalske gæster spiller julen ind til Tivolis Juleshow d. 7.12.22.  For de yngste er der fra 26.11.22 premiere på Eventyrteatrets nye julemusical i Glassalen: Nissen uden Navn – en times familieunderholdning, som skaber den rigtige julestemning blandt både børn og voksne. Nissen uden Navn spiller til 18. december. 

Alle Tivolis forlystelser er åbne
Alle Tivolis forlystelser er åbne

Parader, optog og fyrværkeri

Tivolis gæster kan også opleve Tivoli-Garden gå juleparade gennem Haven lørdage i julesæsonen eller høre Tivoli-Gardens julekoncert i Koncertsalen d. 13. december. Samme dag er der traditionen tro det stemningsfulde og smukke Lucia-optog, hvor op mod 100 luciasangere, bærer lys gennem Tivoli. I år sluttes julen i Tivoli af med fyrværkeri. Den 25., 26. og 31. december er der således store fyrværkerishows, når mørket er faldet på. Sæsonen og året 2022 slutter i det hele taget af med fest og farver, når Tivoli holder åbent Nytårsaften. Gæsterne bydes på god mad, bobler og feststemning på flere af restauranterne og et fyrværkerishow kl. 23.

Du kan se mere om Jul i Tivoli her

Prøv også at læse disse indlæg