Jul i Tivoli – smukt og spændende som aldrig før

af Bjarne Søby
jul i tivoli 2012 01

Selv om vinteren nærmer sig, så er det ikke koldere end man sagtens kan hægte campingvognen på krogen og køre til København. Der er meget at se på i København – ikke mindst Jul i Tivoli. Haven er helt fantastisk smuk i juleklæder, og det er en fantastisk oplevelse for børn og voksne. Og i år er juleudstillingen større og smukkere end nogensinde før.

Jul i Tivoli åbner d. 16. november og haven har åbent frem til d. 31. december. Så er tid nok til at opleve den smukke og meget stemningsfyldte have i juleklæder.

Jul i Tivoli

Sidste år lancerede Jul i Tivoli et nyt russisk tema med stor gæstesucces.  I år satser Haven på at give gæsterne flere nordiske oplevelser side om side med Russisk jul. Millioninvesteringen i det nye 1400 m2 store nordiske område breder sig ud i forlængelse af Hovedindgangen.

Jul i Tivoli

Sammen med ”Nøddeknækkeren” som er Havens hidtil største balletopsætning skal det nordiske tema bidrage til fornyelsen af Jul i Tivoli.

Comeback til Julemanden
Der bliver altså satset på norsk, svensk og traditionel dansk julehygge i Tivoli i år. Når man har passeret Hovedgangen går man via en portal ind til det store område, hvor det nye tema folder sig ud.

Jul i Tivoli

Her er nordisk udsmykkede træhuse og klassisk juleunivers med juletræ på juletorvet. Klokker på grantræerne, julelys og tusindvis af glas og perlemorskugler bidrager også til stemningen.

Udover den russiske udgave af julemanden Fader Frost, der med stor succes sidste år holdt til i den russiske by vender den røde Julemand tilbage og indtager for første gang Pantomimeteatret.

Jul i Tivoli Jul i Tivoli

De mekaniske nisser i nordiske varianter og 50 handelsboder bliver også en del af  helhedsoplevelsen i selskab med hele 29 kørende forlystelser.

Jul i Tivoli

Russisk by får ny karrusel
Når man forlader det nordiske område kommer man til det 2000 m2 store russiske univers på Plænen med overdådige løgkupler, Den transsibiriske jernbane, ekstravagante Farbergé æg en helt ny karrusel i russisk byggestil kendt fra i Zarens tid. Og selv om det ikke er særlig russisk, så har der også sneget sig del mekaniske nisser ind i området, hvilket ifølge kendere af russisk kultur er meget tidstypisk.

Jul i Tivoli

Fader Frost, der betragtes som den russiske udgave af den vestlige Julemand, vil fortsat gå ture i det russiske område.

Masser af Julehandel
Jul i Tivoli ville ikke være det samme uden boderne, der oser af liv og handel. der er mere end 50 boderne, der snor sig langs stierne i Tivoli.

Jul i Tivoli

De bugner med alt fra nykogte kæmpeklejner, honningkager til nybagte pandekager. Der bydes på dampende varm gløgg og et utal af lune retter.

Nøddeknækkeren her der og alle vegne
Årets anden store satsning er Tivolis hidtil største balletopsætning, Nøddeknækkeren, hvor Dronning Margrethe ll har skabt scenografi og kostumer, og Tivolis balletmester Peter Bo Bendixen står bag koreografien. Udover Pantomimeteatrets egne dansere rykker også et internationalt ensemble af dansere ind i Koncertsalen. Opsætningen af Nøddeknækkeren skal få flere til at besøge Haven i november og december, og da forestillingen foregår i Koncertsalen, er man sikret mod lunefuldt vintervejr. Balletten får premiere 22. november.

I forbindelse med Nøddeknækkeren vil gæsterne kunne se 7 3.5 meter høje figurer fra balletten, som er placeret på Koncertsalens balkon. De er alle tegnet af Dronning Margrethe og understøtter det russiske tema. Derudover er der premiere på nye Illuminationer på Tivoli Søen akkompagneret af musik fra balletten.

Jul i Tivoli

Jul i Tivoli
Et solidt knald
Fyrværkerifestival i Tivoli i dagene 26. – 30. december slår alle rekorder i år. Der er krudt og farver i luften, når himlen eksploderer i et bombardement af farvebuketter. Det sker, når Tivoli tæller ned til det nye år med årets Fyrværkerifestival, der skydes i gang 2. juledag.

Fyrværkeren Gunnar B. Knudsen, der tidligere har lavet festfyrværkeri for Prinsegemalen Henrik, har tidligere vundet guldmedalje ved en fyrværkerikonkurrence i Belgien. Festivalfyrværkeriet begynder kl. 20.45 alle dage fra den 26. – 30. december.

Jul i Tivoli

Gode muligheder for at campere i nærheden.
Der er to gode, helårsåbne campingpladser ved København. De ligger begge nær offentlige transportmidler, og det tager kun ca. 30 minutter at komme til Tivoli. De er:

Link: DCU-Absalon Copenhagen Camp

Link: Hundige Strand Familiecamping

 

Links:
Relevante Link(s) : Tivoli

Prøv også at læse disse indlæg