Annonce (læs mere efter annoncen)
Ferie For Alle 2024

Kom til 60-års fødselsdag i Tivoli i denne weekend

af Bjarne Søby

Emil fra Lønneberg fylder i år 60 år, og i den anledning besøger han Tivoli, hvor han på Plænen inviterer til fødselsdagsfest med et sang- og danseshow. Forestillingen er en hyldest til Emil, som trods de gode intentioner ender med at få ballade for sine skarnsstreger.  

Emil kan den 1. og 2. juli opleves i et sang- og danseshow under åben himmel i Tivoli, hvor han bl.a. får besøg af Ida, Line, Alfred og Tyttebær-Maja fra gården Katholt i Lønneberg. Der lægges ud med første forestilling kl. 11:30 

Ved du hvad Emil fra Lønneberg gjorde engang? Sådan sagde den svenske børnebogsforfatter Astrid Lindgren til sit grædende barnebarn for 60 år siden. Barnebarnet tav, spidsede ører og lyttede med på historien. Det samme gjorde resten af verden, for Emil havde det med at komme uforskyldt i problemer og ende dagen i brændeskuret, trods gode intentioner, hvor han skar træfigurer. 

Mange vil erindre historien om Ida, der I sin røde og hvide kjole blev hejst op i flagstangen for at nyde udsigten over Lønneberg, eller da Emil ville have den sidste rest suppe og sad ubehjælpeligt fast i suppeterrinen.

Historierne om drengen med engleansigtet er eviggyldige og taler til børn og voksne i alle aldre. Alt sammen fortalt på en kærlig og realistisk måde, (komma) så historierne om Emil og personerne omkring ham går lige i hjertet. Der er ofte sagt om Astrid Lindgren, at hun beholdt barnet i sig hele livet. Det er vi nok mange, som er glade for i dag, og der er en god grund til at fejre Emil, når den runde fødselsdag kan opleves i den smukkeste 6.0. version.

Forestillinger er inkluderet i entréen til Tivoli.

Pressechef i Tivoli Torben Plank siger:

”Astrid Lindgrens historier om de ofte lidt skæve børn, der gør noget andet end flertallet har for længst fået plads i manges barndomsminder. Tag bare Pippi, Ronja Røverdatter, og ikke mindst Emil fra Lønneberg. Nu runder Emil 60 år og han har for længst vist sin langtidsholdbarhed og det kan man selv konstatere, hvis man lægger vejen forbi Tivoli og får et gensyn eller første møde med Ida, Line, Alfred og Tyttebær-Maja fra gården Katholt i Lønneberg.”

Der er flere campingpladser i og omkring København, der tilbyder moderne faciliteter og bekvemmeligheder. Du kan vælge mellem teltpladser eller leje en campingvogn eller hytte, alt efter dine præferencer. Mange af campingpladserne er omgivet af grønne områder og har gode faciliteter som legepladser, swimmingpools og cykeludlejning. Du kan nyde freden og roen om natten og være i byens centrum inden for kort tid om dagen.

En storbyferie i København med camping og Tivoli som fokus giver dig mulighed for at nyde det bedste fra begge verdener. Du kan vågne op i naturen, tilbringe dagen med at udforske byen og slutte af med en sjov aften i Tivoli. Uanset om du er en naturelsker, kulturinteresseret eller bare vil have en sjov og afslappende ferie, er København det perfekte rejsemål.

Campingpladser nær København

Her er nogle campingpladser i og omkring København, som du kan overveje at besøge under din storbyferie:

Copenhagen Camping

Beliggende i Dragør, kun 12 km fra Københavns centrum. Pladsen tilbyder moderne faciliteter, inklusive legepladser, swimmingpool og cykeludlejning.

Absalon Camping

En hyggelig campingplads beliggende i Hvidovre, cirka 8 km fra Københavns centrum. Pladsen har grønne omgivelser og faciliteter som fælleskøkken, grillområde og legeplads.

Camping Vallø Strand

Placeret syd for København i Køge. Campingpladsen har en naturskøn beliggenhed nær stranden og tilbyder faciliteter som minigolf, legeplads og fælleskøkken.

Bemærk venligst, at det er vigtigt at kontrollere tilgængelighed og foretage reservationer, da campingpladser kan være populære og have begrænset kapacitet, især i højsæsonen. Du kan finde yderligere oplysninger og foretage reservationer direkte via links til hver campingplads.

Active Image

Prøv også at læse disse indlæg