Så let skifter du låsen i dækslet til vandtanken

af Jan

Hvis dækslet til vandtanken går i stykker, skal det skiftes ud. Man kan købe et uden lås, hvilket er det letteste, men du kan også købe et nyt dæksel, der er forberedt til en lås. Og det er ret let at flytte låsen fra det gamle dæksel til det nye. Se her hvordan.

Dækslet til vandtanken på vores campingvogn, var efterhånden lidt slidt. Flere af de tappe, der gør det muligt at skrue dækslet fast var knækket af, og det sad ikke særlig godt fast, så det skulle skiftes. 

Vi havde kigget på tilsvarende dæksler fra bl.a. Biltema og Harald Nyborg, men de var uden lås. Vi ville gerne have et dæksel med lås – og vel og mærke så vi stadig kunne bruge den nøgle, der også passer til campingvognens dør og gaskasse.

En hurtig søgning på nettet (Google is your friend) viste at stort set alle campingforhandlere i Danmark har et dæksel, der er forberedt til en lås til ca. 150,- kr. Så sådan et købte vi.

Så var der bare lige det der med at få flyttet låsen fra det gamle dæksel over i det nye. Ekspedienten hos campingforhandleren mente at det ikke var et problem, så vi tog hans ord for det. Og han havde ret. Det er faktisk ret let.

Se her hvordan:

For at kunne skifte låsen, skal ‘indmade’ i dækslet fjernes. Det klikkes let ud med en skruetrækker
Så er ‘indmaden’ ude af dækslet, og nu skal låsen fjernes
Det er den lille pal, der stikker ud fra låsen, der holder låsen fast i dækslet
Pres palen til side – enten med en skruetrækker eller som her med en neglen
Når palen først er presset til side er det let at trække låsen ud med nøglen
Nu er det bare at sætte låsen i dækslet
Så er den gamle lås sat i det nye dæksel.
Det var det. Låsen er skiftet og det nye dæksel er på plads

Derfor er det vigtigt med et tætsluttende dæksel til vandtanken

  1. Forebygge forurening: Et tætsluttende dæksel forhindrer fremmedlegemer, støv og snavs i at komme ind i vandtanken og forurene vandet.
  2. Beskyttelse af vandkvaliteten: Vandsammensætningen kan ændre sig på grund af lys, temperatur og tilstedeværelse af organiske stoffer. Et dæksel beskytter vandet mod disse faktorer og opretholder vandkvaliteten.
  3. Reducere fordampning: Et dæksel kan bidrage til at reducere fordampning og dermed undgå hyppig påfyldning og opretholde vandstanden.
  4. Et dæksel beskytter også mod at evt. småkryb kommer i vandtanken.

Derfor bør man altid bruge et dæksel på vandtanken.

Prøv også at læse disse indlæg