Min korteste og hårdeste tur med campingvognen

af Bjarne Søby

Som rejsende campister er vi vant til at pakke alt udstyr ned om formiddagen, køre 400-500 km, og så stille det hele op igen. Men vores sidste tur var den hårdeste til dato – og vi kørte kun 15 meter.

Vores campingvogn ligger fast på Jelling Camping, og selvom vi er glade for vores naboer og den enhed, vores campingvogn står på, så bestemte vi os for at flytte enhed, da pladsen ved siden af vores blev ledig.

Det er vores enhed bagerst, og vi skal flytte til den enhed hvor Polar’en står

Vi var godt klar over, at det var lidt dumt. Det ville blive et stort besvær og meget arbejde blot for at flytte campingvognen 15 meter. Men vi ville får mere plads og mere sol, så vi vurderede at det var besværet værd. Og da vi var rejsende campister, havde vi tit taget alt ned og sat alt op igen samme dag, så hvor svært kunne det være?

Lad det bare være sagt nu… det var ikke svært. Det var MEGA hårdt, og vi blev ikke færdige på en dag. Efter 12 timer non-stop arbejde, var vi så trætte, at vi var nødt til at stoppe, for at fortsætte dagen efter.

Samlermani og udstyrs-addict

Sagen er, at man som rejsende campist kun har det mest nødvendige med. Det gælder bestemt ikke for os som fastliggere. Hvad i h*lvede er der i vejen med os? Det er utroligt hvor mange ting, vi har fået stoppet i vores fortelt og campingvogn, som vi åbenbart absolut ikke kan leve uden.

Ufatteligt hvor mange ting man med tiden får stoppet i sit fortelt

For at kunne flytte vores campingvogn, skulle vi selvsagt have tømt forteltet og tage det ned. En ting var, at vi har langt flere (og tungere) møbler i forteltet som fastliggere end vi havde som rejsende campister. Vi syntes ikke det var så slemt, men da vi ført gik i gang, var det tydeligt, at der var mere end vi først havde regnet med.

Dertil kommer så vores Isabella Forum Etna fortelt har et stangsæt at Mega Frame stænger og at vi har permanent vintersikring under inderhimlen. Det er virkelig mange stænger, og de er tunge. Det tog tid at får dem ned, men inden vi kunne gøre det, skulle gulvet lige fjernes. Vi har et Isabella Klikgulv, og der er er mange gulvfliser i et Forum fortelt med et omløbsmål på 1200.

Megafram stænger er sindssygt stærke men vejer meget

Det tog flere timer at få ryddet forteltet, fjernet gulvet og alle teltstænger. Men så snød vi lidt. Da vi kun skulle flytte campingvognen 15 meter, lod vi forteltet bliver i teltskinnen ligesom vognafdækningen ikke blev taget af. Forteltet blev trukket op på taget af campingvognen, og så var vi klar til at flytte vognen.

Vi havde regnet med at køre campingvognen over på den nye plads ved hjælp af vores Enduro Mover, men nej. Campingvognen havde sat sig, og begge hjul stop solidt og meget fast i hvert sit hul. Så hverken mover eller vores bil kunne flytte campingvognen. VI fik hjælp af campingpladsens flinke medarbejdere, og en traktor.  Så efter flere timers forsinkelse fik vi endelig campingvognen over på den nye plads. 

Vi fik hjælp til at trække campingvognen over på den nye enhed

Alle gode gange to

Så startede det hele igen – bare i omvendt rækkefølge. Nu skulle alle stænger tilbage i forteltet, og det var som om, de alle var blevet lidt tungere nu. Teltet blev pløkket med tunge, trætte arme, og gulvet blev lagt. 

Det gik faktisk hurtigt at lægge gulvet. Alle fliser var jo skåret til, så både fliser, underlag, og tæppe passede til forteltet.

Da gulvet var på plads, kunne vi flytte alle møbler tilbage i teltet, og vi kunne se en ende på projektet.

Nu var der gået 12 timer, og vi var mega-trætte. Vores arme og ben var som bly og vi bestemte os for at stoppe for i dag. Det var desuden ved at blive mørkt. Vi fik sat en enkelt lampe op, og fik noget velfortjent aftensmad.

Der skal godt mange pløkker i, og opgaven bliver ikke lettere af at man er træt i hele kroppen

Der manglede stadig at få trukket strøm, og få alle småting på plads. Men Det måtte vente til dagen efter. Vi orkede ikke mere den dag.

Dagen efter kom de sidste ting på plads, og vi var klar på vores nye enhed. Det tog os mange dage at slippe af med trætheden, men nu synes vi at det var det hele værd. VI har fået en langt bedre enhed, og vi er glade. Men der går lang tid inden vi skifter enhed igen.

Så er vi på plads p vores nye enhed 🙂

Prøv også at læse disse indlæg