Sommerferie inspiration i Danmark – Camping på Fur

af Bjarne Søby
poul h fur 2015 01

Vores campingferie startede på Limfjordsøen Fur, en ø med en hel fantastisk natur. Efter en kort tur, med færgen, kørte vi op nord på øen til Fur camping. Ferien er begyndt.

Sommeren viste sig fra sin bedste side, med sol og stille vejr. Campingpladsen ligger kønt i et bakket område, lige ud til den flotteste del af Fur.

Her er alt du behøver til en sommerferie, Pladsen har i øvrigt en lille restaurant, hvor man spiser godt.

Med udgangspunkt fra campingpladsen gik vi en ture ud på øen. Den første vandretur bliver på nordkysten, Denne tur kan sagtens kombineres med et besøg på det lokale bryghus – noget vi stadig har til gode.

poul h fur 2015 02

Naturen er afvekslende, og hele tiden er der nyt at studere. Fra toppen af móler klinterne, ser man tydelig bunden af fjorden, Vi fik lige set en sæl, men nåede ikke at få den med på billedet.

poul h fur 2015 03

poul h fur 2015 04

Vores tur er på omkring 5 kilometer, i bakket terræn, Sidt på turen passerer man Fur bryghus, og kan jo holde en ølpause inden den sidste kilometer gennem skoven til campingpladsen.

Når vi er afsted på ferie, vil vi gerne have lidt oplevelser, så dagen efter tog vi en anden lidt længere tur. Turen gik til to af øens seværdigheder nemlig Rødstenen, en sagnomspunden sten, med historien om rødstens manden.

poul h fur 2015 05

Helt ned på stranden ikke langt fra rødstenen, finder man den røde sten. En jernholdig sandstens art. Du kan læse mere om de to stene her http://www.ystrom.dk/naturviden/Fur/detunikke.htm

poul h fur 2015 06

Vi var ikke helt alene på vores tur, her ”langt” ude i naturen. De to her kunne jeg altså ikke stå for.

poul h fur 2015 07

Overalt hvor vi færdes, har vi udsigt til Limfjorden og her hvor vi er i øjeblikket, har vi også udsigt til Livø.

poul h fur 2015 08

Vi havde bestemt at i år, ville vi tage lidt æ hop, så vi reserverede plads på turbåden Catherine k som sejlede til Livø

poul h fur 2015 09

Det er nu skønt når dansk sommer er som den dag vi erobrede Livø. Så et billede af Fur kirke på sådan en flot dag, det må i altså have med.

poul h fur 2015 10

Rederiet der arrangerer turen, havde lokket med sælsafari, men havde ikke fortalt noget om at området omkring sælreservatet var fredet, så vi sejlede langt uden om. Men takket været et godt zoom på kameraet, lykkedes det dog at se Sælerne lige og suge sol.

poul h fur 2015 11

Livø er en ”rigtig” ø, her er ingen biler, det vildeste er en traktor så her er fred og ro. Øen har en lejrplads, og bygningerne, som stammer fra de Kellerske anstalter rummer sommerlejre og højskole i sommerperioden, I løbet af sommeren er der også en Jazz festival på Livø.

poul h fur 2015 12

Også Livø har en flot, næsten uberørt natur, og hvis man bruger sin fantasi, er der masser at se på. Herunder et billede fra Skoven. Er det måse et kæmpe jordegern der står der.

poul h fur 2015 13

Nu er der flere ting der er værd at prøve når man besøger Fur. På restauranten på Fur camping kan du bestille et overdådigt Stjerneskud, og jeg siger jer, det er et voksent måltid, som absolut må skyldes ned med en lokal øl.

poul h fur 2015 14

Når vi nu er ved det kulinariske, så gå ikke glip af et besøg i pandekage cafeen På Herrens mark, hvor der serveres lækre pandekager med fyld efter eget ønske frokost eller dessert i flere udgaver.

poul h fur 2015 15

Du kan nyde udsigten på terrassen mens du nyder dine pandekager.

Overalt på Fur møder du disse fisk, her er et uden for Fur museum.

poul h fur 2015 16

Museet, har en stor flot udstilling, der fortæller om det geologiske fur, absolut et besøg værd.

Noget af det mest fantastiske på Fur, er móler klinterne,nogle steder står de helt ud i vandkanten, så det kan være svært at komme tørskoet forbi. I får lige en lille billedserie

poul h fur 2015 17

poul h fur 2015 18

poul h fur 2015 19

poul h fur 2015 20

Med en smuk solnedgang over Limfjorden siger vi farvel til Fur og drager ud på nye eventyr.

poul h fur 2015 21

Vi pakker teltet ned og kører mod det sydfynske øhav.

Nyttige Links

Prøv også at læse disse indlæg