Sjov for hele familien på Europas længste kælkebakke

af Ann Karina Søby
sledge 02

Elsker du sne, men ikke nødvendigvis skiløb? Så er kælkebakken i WIldkogel i Østrig måske noget for dig. Her kan hele familien få en sjov dag sammen på Europas længste kælkebakke.

Kun få kilometer fra Zell am Zee i Østrig ligger vintersportscentret WIldkogel. Og her har man indrettet en 14 km. lang kælkebakke. Den starter i over 2000 m. højde og smyger sig ned af bjerget gennem sving og skove. Den er ikke stejlere end at alle kan være med. Det gælder også børn. 

 

sledge 01Kælkebakken er for alle – både børn og voksne

 

Har man børn med, skal man dog nok være opmærksom på den i de mange swing. Der er et par steder, hvor man godt kan køre af banen. Det er der nu ikke noget farligt ved, men det kan være træls at skulle hente både kælk og dens fører op på banen igen.

 

sledge 03Kælkebakken er fint anlagt, og udsigten fra toppen er fantastisk

 

Halvvejs nede af banen er der mulighed for pitstop ved en restaurant. Her kan man få kaffe, sodavand, øl og mad, hvis man skulle have lyst til det.

Der er flere vinteråbne campingpladser i området – f.eks. Sportscamp Woferlgut. Er man ikke til vintercamping, så er der masser af hoteller og bed-and-breakfast i området.

Jeg har prøvet banen, og det var altså rigtig sjovt. Se her hvordan det gik…

Se mere her: Wildkogel Arena

Prøv også at læse disse indlæg