Annonce (læs mere efter annoncen)

Sommertur ’09: Hampen Sø Camping, Del 1

af Bjarne Søby
Hampen Sø Camping, Del 1

Så er vi kommet til Midt-Jylland på vores sommertur. Vi er nu på Hampen Sø Camping & Hytteby. Og hvis nogen nu ikke lige skulle kunne huske hvor præcist Hampen ligger, så er det stort set midt imellem Herning og Vejle. Nærmeste større by er Silkeborg, så vi er faktisk lige midt i Jylland.

Egnen kaldes også for Sø-højlandet – dels fordi at der er mange søer i området, og dels fordi området ligger ret højt over havets overflade. Vi er ikke så langt fra Himmelbjerget og Sukkertoppen, og Hampen Sø er da også den næsthøjest beliggende sø i Jylland.

Hampen Sø Camping, Del 1
Receptionen på Hampen Sø Camping & Hytteby

Hampen Sø Camping & Hytteby ligger ca. 800 meter fra søen, og er en af DanCamps campingpladser, og det er anden gang, vi besøger denne campingplads. Første gang vi var her, var til det første ‘Tosse Træf’ i 2008. Dengang så vi ikke meget af campingpladsen. Vi gik da en tur rundt på pladsen, men for det meste var vi i Tosselejren blandt de andre Tosser. Det er derfor først nu, at vi skal prøve at være almindelige campister på denne plads, og vi har glædet os til at ‘genopdage’ campingpladsen.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Hampen Sø Camping, Del 1
Udsigt over Hampen Sø

At vi netop har valgt at besøge Hampen Sø Camping igen skyldes, at dens beliggenhed er helt perfekt som et udgangspunkt for ture i Midtjylland. Vi skal bl.a. besøge Mønsted Kalkgruber, Søby Brunkulsleje, Den Gamle By i Århus, Silkeborg og måske også Givskud Zoo. Og med base på Hampen Sø Camping ligger vi stort set lige langt fra alle der steder, vi gerne vil se.

Hampen Sø Camping, Del 1
Det er underholdning til børn på campingpladsen. Her er f.eks. MoonCart banen

Hampen Sø Camping & Hytteby har tre stjerne og kan tilbyde ret mange faciliteter. Bl.a. er der TV-stue, Internetcafé, Faciliteter for autocampere, Vaskeri, Pladser forbeholdt Handicappede, Affaldssortering, MoonCars, Bordtennis, Lejrbålsplads, Børnepool, Trampoliner, Natursti, Boldbaner, Skovområde og Seniormotionsområde med Petanque baner.

Hampen Sø Camping, Del 1
Hoppepuden og ikke mindst Hoppeborgen i baggrunden er også meget populære

Vi regner nu ikke med at gøre brug af ovennævnte faciliteter. Det vi ser frem til er, at være på en rolig campingplads midt i meget naturskønne omgivelser. Udsigten fra vores fortelt levner da heller ingen tvivl. Vi har uhindret udsigt til skoven ca. 150 m. borte, og vi nyder at sidde foran forteltet og se aftensolen trække skygger hen over græs og trætoppe.

Hampen Sø Camping, Del 1
Udsigten fra vores fortelt mod skoven

Mange af enhederne på Hampen Sø Camping er større end 100 m2. Vi havde da heller ingen problemer med at finde en plads, hvor vi kunne være med vores campingvogn (totallængde: 9.13 m.). Faktisk er det sjældent at vi kommer til en campingplads, hvor der er plads til både vores campingvogn, Lines telt og vores bil på enheden, men det er der altså her. Nu hvor vi har plads til det, valgte vi at sætte vores Shadow markise op som solsejl foran forteltet. DMI har nemlig lovet bygevejr den næste uge, og vi holde meget af at sidde ude om aftenen foran forteltet. (læs: Ann Karina vil gerne ryge i tørvejr).

Hampen Sø Camping, Del 1
Fortelt med markise og læsejl. Tror snart at folk tror at vi er fastliggere :o)

Enheden er så stor, at vi har plads til at sætte vores nye Armour læsejl fra Isabella op, og dermed skabe den helt perfekte hyggekrog for enden af vores campingvogn. Her er der sol og læ – bedre bliver det ikke. Armour læsejlet er en 2010 nyhed, og det skal vi nok skrive mere om senere.

Hampen Sø Camping, Del 1
Vi har dette helt nye Armour læsejl fra Isabella med på vores Sommertur.

Ellers er der blot at sige at der er god læ på enhederne på Hampen Sø Camping og at alle enhederne har 230 v – 10 Amp.

Hampen Sø Camping, Del 1
Den ene af campingpladsens tre servicebygninger

Der er 3 servicebygninger på campingpladsen. Her er der – udover bade og toiletter – bl.a. familierum, faciliteter for handicappede og baderum til børn. Børnerummet er nyt og rigtig flot med både toiletter og håndvaske i børnehøjde. Her findes også pusleplads.

Hampen Sø Camping, Del 1
Børnerummet er super flot og meget moderne

Men… udover køkkenet og baderummet til Sissel, får vi ikke brug for servicebygningerne her. For det er nu at slaget mellem holdninger og meninger skal stå. Vi har en evig diskussion om det øgede vandforbrug, og tømning af spildevand og toilettank, hvis man foretager alle sine toiletbesøg og sine brusebade i campingvognen.

Vi har et udmærket badeværelse og toilet i vores Adria. Vi har endda fået udstyret baderummet med et ekstra bruseforhæng, så vi kan tage bad helt uden at stænke på væggene. Så jeg kan godt sætte mig ind i Ann Karinas og Lines argument: “Når vi nu har det, hvorfor så ikke bruge det?”.

Jeg stritter lidt imod for opgaver af teknisk karakter ligger hos mig. Så påfyldning af vand (teknisk), tømning af spildevand (lidt mere teknisk) og toilettank (særdeles avanceret teknisk opgave), er mit bord. Og jeg har ikke lyst til at skulle rende og fylde vand på og tømme tanke hver dag.

Hampen Sø Camping, Del 1
Iflg. pigerne er dette en meget teknisk betonet opgave, og den ligger derfor naturligt hos mig. Nu må vi se, hvor mange gange mere, jeg skal tømme tanken her på campingpladsen

Pigerne mener nu ikke at mine opgaver vil øges væsentlig, og at jeg piver uden grund. Så derfor… lad nu slaget stå, og lad os få det afgjort en gang for alle. De ti dage vi er her på Hampen Sø Camping, vil alle bade og toiletbesøg blive foretaget i campingvognen. På ti dage ville jeg normalt fylde vand på 3 gange, tømme spildevandstanke ca. 4 gange, og tømme toilettet ca. 3 gange. Så må vi så se, hvor meget mere jeg skal rende, for at service campingvognen.

Hampen Sø Camping, Del 1
En glad Ann Karina. Nu kan hun frit gå i bad i campingvognen – foreløbig dog kun de næste 10 dage

Opvask og bad af Sissel, vil dog stadig ske i servicebygningen.

Hampen Sø Camping, Del 1
Der er bænke og borde flere steder på stien rundt om Hampen Sø

Efter at have fået alt slået op og alt sat på plads, gik vi en tur ned til Hampen Sø. Som nævnt er der kun ca. 800 meter ned til søen og stierne er fine. Det var dejligt at få lidt frisk luft og strække benene efter først at have siddet i bilen og derefter knoklet med at få alt på plads. Hampen Sø var tidligere en fritliggende næringsfattig hedesø, men er nu næsten omkranset af skov. Søen er blandt landets reneste og består af den vestlige, forholdsvis lavvandede og næsten runde ‘Lillesø’ og den store, op til 13-14 meter dybe ‘Storesø’.

Hampen Sø Camping, Del 1
Stien rundt om søen er tydeligt afmærket med gule pile som disse

Der er en afmærket sti hele vejen rundt om søen. Turen rundt om søen er ca. 4.5 km. iflg. min løbe-GPS. Det var dog ikke muligt at få Sissel med hele vejen rundt. Stien på søens sydlige side er bestemt ikke farbar for kørestole.

Hampen Sø Camping, Del 1
Det meste af stien rundt om søen sker på grusstier som denne

Det meste af stien rundt om søen er en udmærket grussti, men på den sydlige side, er det en smal skovsti med store trærødder på kryds og tværs af stien. Det er afgjort smukt og idyllisk, men ikke farbart for en kørestol.

Hampen Sø Camping, Del 1
Men på søens sydside ser stien sådan her ud. Så her kan vi ikke få Sissel med i sin kørestol

Men turen rundt om søen er meget smuk. Der er flere steder, hvor man kan gøre hvil og nyde udsigten over søen. Vi oplevede en aften med vindstille, og vandet var spejlblankt. Der sad vi så, og så fiskene nappe insekter i overfladen, mens træerne spejlede sig i vandet.

Hampen Sø Camping, Del 1
Dejlig sommeraften hvor træerne spejler sig i den helt blanke vand

De næste dage skal vi som nævnt på en del ture her i Midtjylland, og dem kan du læse om i de kommende artikler her fra Hampen Sø Camping & Hytteby

Links:
Hjemmeside: Hampen Sø Camping
Gå til del: 1234
Send til Facebook  
Annonce (læs mere efter annoncen)

Prøv også at læse disse indlæg