Træf på Færøerne

af Óli
Træf på Færøerne

Efter opfordring fra Ann Karina vil jeg skrive lidt om vores campingliv og om vores træf på Skála, på Færøerne.

Vi har en Campingforening på Færøerne med ca. 125 medlemmer. Vi plejer at have to officielle campingtræf om året, et i Påsken og et når sæsonen slutter. I år sluttede vi sæsonen den 16 Sept. på Skála på Østerø. Træffet var på pladsen ved idrætshallen og  det gav os mulighed for at bruge idrætshallens parkeringsplads, bruser, wc og  vand.

Træf på Færøerne

Træf på Færøerne

Vi havde generalforsamling og valg af nye i bestyrelsmedlemmer ved samme lejlighed, og det foregik i kantinen i hallen. Campingforeningen havde arrangeret hoppeborge til de mindre børn til at få tiden til at gå med.

Træf på Færøerne

Træf på Færøerne

Træf på Færøerne

Naturen på Skála er meget flot og man kommer tæt på fjelde og vand. Hvis man interesser sig for naturen er det et dejlig sted, men naturen er tæt på de fleste steder heroppe.

Træf på Færøerne

Generalforsamlingen var om lørdagen, og så var der hygge bagefter med masser af mad. Vi gør det på den måde, at alle kommer med hver deres  lille ret eller hvad de nu kan trylle frem i vognen. Så mødes vi om aftenen og stiller alle retterne på et langt bord. Kaffe og te giver klubben og alle andre drikkevarer har man med selv. Det fungerer meget godt, det er sjovt at se alle de lækre og flotte retter som alle kommer med.

Træf på Færøerne

Vi var 46 campingvogne og campere der deltog i årets sidste træf. Det var tre dejlige dage vi havde sammen og vejret var også godt, så det kunne ikke være bedre.

Træf på Færøerne

Nu skal der lige siges at vi har ikke nogle ”rigtige” campingpladser på Færøerne. Der er ca. 20 steder som man kan campere på og nogle steder er der adgang  til vand, wc og bruser. Næsten alle campingvognene her har batterier i deres vogne, så vi er ikke afhængige af et kabel hele tiden. Her på øerne er der mange steder hvor man kan campere ude i naturen og hvor der ingen strøm er, så et batteri er et ”must” heroppe.

Vores campingforening  blev grundlagt af Ivan Skorheim i 2005. Ivan er også formand for foreningen, som også har en hjemmeside (der er link til foreningen nederst på siden, red.).

Vi har  også en profil på facebook, og der plejer vi at skrive hvis der er nogen som vil med på en tur rundt omkring på øerne sammen. Det er en nem og dejlig måde at få det rundt på og holde kontakt.

På Færøerne findes også en lille campingshop. Det er Lars Bisgaard som ejer den. Lars bor i Hósvik, og der har han lidt af hvert. Men om vi har nogle særlige ønsker, så kan skaffe alt fra A til Z uden problemer, så ham er vi glade for at have i folden. (der er link til campingshoppen nederst på siden, red.).

Jeg vil vurdere at der er omkring 220 campingvogne på Færøerne og der kommer stadig flere op hver sommer.  Om sommeren er der flere regatta festivaler og der plejer mange campingvogne også at deltage – en slags træf. Og så er  der en stor musik festival i Klaksvík første weekend i august – der kommer nok alle vogne som overhovedet kan køre og det varer i 3 dage.

Det koster mellem 100 og 150 kr. pr nat pr vogn at campere det fleste steder rundt omkring på øerne. De fleste steder er det med el. Til regattaerne og festivalerne er prisen lidt højere.

Links:
Relevante Link(s) : Camping.fo | LB Service Camping

Prøv også at læse disse indlæg