Underholdning til børn på bilferie

af Ann Karina
Underholdning på rejsen

DVD’en er langt fra den eneste måde at underholde bagsædets passagerer på, når familien skal på bilferie. FDM har samlet en række forslag til alternativ underholdning

Forældre er ofte bekymrede for, hvordan børnene skal klare de mange timer i bilen, når familien skal på kør-selv ferie. Selvom DVD’en de senere år næsten er blevet fast inventar på bagsædet, findes der mange andre sjove lege til glæde for både børn og forældre.

”På bilturen er familien samlet, og slukker man for DVD og mobiltelefon, er man stort set uden forstyrrelser, og det er oplagt at bruge tiden til at lege med sine børn. Ofte bliver det til gode timer, fordi familien underholder sig i hinandens selskab på en anden måde end til hverdag”, siger Randi Voldbakken, feriekonsulent hos FDM.

Blandt de populære lege til bagsædet er fx ordlege, hvor børnene skal gætte, hvad forskellige ordsprog betyder, eller at familien selv digter en historie ved, at de skiftes til at sige et ord. Børnenes sproglige forståelse har betydning for, hvordan historien udvikler sig.

Har børnene svært ved at forstå lange afstande, er det en god ide gøre at illustrere på et kort, hvor langt man er nået. Eller man kan kopiere et kort og lade børnene tegne ruten ind undervejs. Ligesom man også kan fortælle børnene om landene og dets hovedstæder.

Underholdning på rejsen

Tænk hvis man kunne aktivere børnene lidt på turen og de ikke var utålmodige eller sov hele vejen

Pauser er dog mindst lige så vigtigt som underholdning til bagsædet. Ifølge FDM bør man holde pause ca. hver anden time.

”Vi anbefaler, at man sætter tid af til at holde nogle gode pauser – den ekstra tid er godt givet ud. Dernæst skal man vælge de rastepladser, som har gode legefaciliteter og altid sørge for at have en bold øverst i bagagerummet. Så kan forældrene strække benene, mens børnene får brændt noget energi af”, siger Randi Voldbakken.

Links:
Relevante Link(s) : FDM

Prøv også at læse disse indlæg