Undgå bøder i Østrig

af Ann Karina
Image

 

Danskere på vej til Østrig gør klogt i at anskaffe sig et mærkat, der giver tilladelse til at køre på vejene. Østrig har netop indført automatisk fotokontrol af disse mærkater, og kørsel uden vejmærkatet kan udløse en bøde på 120 euro.

Danske bilister i Østrig skal være opmærksomme på, at der er mulighed for fotokontrol af det såkaldte østrigsmærkat. Mærkatet har i mange år været lovpligtigt, hvis man ville køre på de østrigske motorveje, men fra 2008 har Østrig indført automatisk fotokontrol af mærkaterne. Bliver man knipset uden mærkat i forruden, udløser det en bøde på 120 euro svarende til 900 kr. Til sammenligning koster et mærkat til 10 dage kun 58 kr.

”Påsken ligger tidligt i år, og mange vil benytte de ekstra fridage til at sætte kursen mod de sneklædte alper. Men også uden for skisæsonen kører rigtig mange danskere gennem Østrig, fordi de fx skal videre til Gardasøen eller Kroatien. Når kør-selv ferien planlægges, er det vigtigt at få indkøbt de rette mærkater, så man er sikker på, at man kan køre på hovedfærdselsårerne og undgå ubehagelige bøder”, siger Randi Voldbakken, feriekonsulent i FDMs ferierådgivning.

Den automatiske fotokontrol fungerer ved, at politiet opstiller kameraer, som fotografer bilens forrude og nummerplade. Viser det sig, at østrigsmærkatet ikke er på forruden, vil man efterfølgende blive stoppet og bedt om at betale en bøde på 120 euro. Men en bøde gælder kun for den pågældende strækning, og derfor vil det være en god ide hurtigst muligt at anskaffe sig mærkatet, så man ikke får flere bøder i løbet af ferien.

”Østrigernes fotokontrol øger risikoen for at få en bøde, hvis man kører uden mærkat. Pengene til mærkatet er godt givet ud – også i forhold til bødens størrelse”, siger Randi Voldbakken.

Østrigsmærkatet fås både til 10 dage og til to måneder og koster henholdsvis 58 kr. og 167 kr. Det kan købes ved at besøge FDMs onlineshop eller i en af FDM travels 15 rejsebureauer.

Pressemeddelelse / Foto: FDM

Prøv også at læse disse indlæg