Vi tester: E-trailer E-Switch modul

af Bjarne Søby

E-trailer give dig svar på ting som er det strøm på batteriet? Hvad er dæktrykket? Er tagluger og vinduer lukket? Og det mens du kører med vognen.

 

E-trailer er en ny produktserie i Danmark, der kan overvåge essentielle funktioner i vognen, og give besked, hvis noget er galt. Indtil nu kan systemet checke om vognen står i vater, om vinduer, dør og tagluger er lukkede, overvåge dæktryk under kørsel, overvåge temperatur, oplyse om batterispænding og oplyse kugletrykket.

Det bedste er, at alt kommunikerer via Bluetooth, så udover strømslutning af styreenheden, monteres alt uden kabler. Du kan derfor selv let montere udstyret uden brug af skruer og kabler.

Som nævnt, er der en styreenhed. Den kommunikerer via Bluetooth med din Smartphone (der findes app både til Android og iPhone), og det er også via din smartphone at du konfigurerer systemet.

Styreenheden E-Connect er ’hjernen’ i systemet. Den skal bare tilsluttes 12V og så er den klar til konfiguration.Styreenheden E-Connect er ’hjernen’ i systemet. Den skal bare tilsluttes 12V og så er den klar til konfiguration.

 

Udvider funktionaliteten med og moduler

Med styreenheden følger modulet E-Level. Det er en funktion, der måler om din campingvogn står i vater. Man kan udvide funktionaliteten med yderligere moduler. Det er let at tilføje moduler. Der medfølger vejledning (desværre ikke på dansk), der forklarer hele processen. Og det er simplet. Man åbner app ’en på ens smartphone, klikker på ’+’, og så guides man igennem hele processen.

Med hvert modul følger der et kort med en QR-kode. Den scanner man, og så sættes modulet op. Det er let og det virker.Med hvert modul følger der et kort med en QR-kode. Den scanner man, og så sættes modulet op. Det er let og det virker.

 

Få alarm hvis du har glemt at lukke en dør eller en luge

Et af de moduler, man kan tilkøbe til E-Trailer systemet er E-Switch. Det er i princippet en dør-føler, der kommunikerer trådløst med styreenheden E-Connect. Dør-føleren består af to dele, og fjernes de mere end ca. 1 cm. fra hinanden, udløses der en alarm.

Det følger med. 2 stk. dørfølere, vejledning og kort med QR-kodeDet følger med. 2 stk. dørfølere, vejledning og kort med QR-kode

 

Alarmen gives som en notifikation på din smartphone så E-Switch skal ses som en sikring for at de luger og døre, der har E-Switch monteret er lukket inden man kører. Det er ikke en tyverialarm.

Man kan navngive følerne, så man hurtigt kan se hvilke følere, der er ok og hvilke der er i alarm-mode. Grøn farve betyder alt ok.Man kan navngive følerne, så man hurtigt kan se hvilke følere, der er ok og hvilke der er i alarm-mode. Grøn farve betyder alt ok.

 

Der medfølger to følere, men der kan tilkøbes flere.

Let at installere

Som ved alle andre E-Trailer moduler er også E-Switch let at installere. Først installeres app’en ved at scanne modulets QR-kode. Herefter starter der en guide, der hjælper en gennem installationen.

Dør-føleren monteres uden brug af skruer. Der medfølger dobbeltklæbende tape, der skal bruges til montering. Men da følerens to del skal monteres tæt og helst ligeud for hinanden, kan det være svært at finde egnede steder at placere dem. Vi måtte f.eks. opgive at sætte en føler på campingvognens dør. Der var simpelthen for store niveauforskelle til, at det kunne lade sig gøre.

Følerne monteres med dobbeltklæbende tapeFølerne monteres med dobbeltklæbende tape

 

Vi satte i stedet en føler på taglugen, og der virkede systemet uden problemer.

Her er den ene føler monteret på taglugen.Her er den ene føler monteret på taglugen.

 

Åbnes taglugen – eller kommer følerens to dele lidt over en 1 cm. fra hinanden, udløses en alarmÅbnes taglugen – eller kommer følerens to dele lidt over en 1 cm. fra hinanden, udløses en alarm

 

Der medfølger to følere i sættet, og den anden føler overvejer vi at sætte på gaskassens låg. Men vi skal lige have undersøgt om producenten tilråder det, inden at vi gør det.

E-Switch modulet koster kr. 399,- og startpakke med styreenheden E-Connect og E-level har en vejl. udsalgspris på kr. 1.440,-

Mange nyttige moduler

Som nævnt kan man tilkøbe en række nyttige moduler til systemet. Vi har dem alle, og vi gennem sommeren teste dem og skrive om vores erfaringer.

Det er Intercamp, der importerer E-Trailer systemet, og de kan oplyse om nærmeste forhandler.

Prøv også at læse disse indlæg