Ren Fritid Vask og Voks er effektiv, og klarer (næsten) alt

af Bjarne Søby

Ren Fritid Vask og Voks er et vaskeprodukt der fjerner sorte striber og grønne alger på campingvogne og autocampere. Men selvom produktet har vundet flere tests, er der dog grænser for hvor grimme belægninger, der kan fjernes med det.

ren fritid vask og voks 2017 01

Mange sværger til Ren Fritid Vask og Voks som deres foretrukne vaskemiddel, når campingvognen eller autocamperen skal rengøres. Og det med god grund, for det er et meget effektivt rengøringsmiddel.

Sorte striber og grønne alger fjernes i de fleste tilfælde let med Ren Fritid Vask og Voks, og overfladen bliver flot og blank.Sorte striber og grønne alger fjernes i de fleste tilfælde let med Ren Fritid Vask og Voks, og overfladen bliver flot og blank.

Vi satte Ren Fritid Vask og Voks på en hård prøve, da vi satte os for at teste det på en meget beskidt campingvogn. Den havde stået en hel sæson under træer, og pollen, harpiks m.m. havde efterladt tykke belægninger af alger og snavs.

Denne campingvogn trænger tydeligt til en grundig rengøringDenne campingvogn trænger tydeligt til en grundig rengøring

Vinder alle tests

Ren Fritid har deltaget i flere test, og hver gang vundet for sin evne til at fjerne de sorte striber på campingvogne og autocampere.

Det er er et meget koncentreret vaskemiddel, og selvom en flaske kun indeholder 05, liter, holder den alligevel i lang tid, da man normalt kun bruger hvad der svarer til 1 cm på flaske til vask af en hel campingvogn. Ved særligt genstridige belægninger kan Ren Fritid Vask og Voks bruges i koncentreret form.

Uanset om man bruger Ren Fritid Vask og Voks i koncentreret eller fortyndet form, skal det påføres med svamp eller børste. Ren fritid vasker og vokser campingvognen på en og samme tid, og efter endt vask skal vognen skal kun afskylles og evt. tørres.

Fjerne effektivt snavs og belægninger

Vores campingvogn var blevet meget beskidt, efter at have stået en hel sæson under træer, og hvor pollen, harpiks m.m. havde efterladt tykke belægninger af alger og snavs.

Med Ren Fritid Vask og Voks klarede vi at rengøre for- og bagende samt siderne på campingvognen uden problemer – og det selvom snavs og alger flere steder sad i tykke kager.

Det ser bestemt ikke pænt ud, når alger og snavs sidder i kager som herDet ser bestemt ikke pænt ud, når alger og snavs sidder i kager som her

Tydelige og tykke aflejringer under låget på gaskassenTydelige og tykke aflejringer under låget på gaskassen

Også på resten af fronten ses tydelige belægningerOgså på resten af fronten ses tydelige belægninger

Vi brugte Ren Fritid Vask og Voks i normal fortynding og det virkede som nævnt helt fint.

Næsten som ny. Efter behandling med Ren Fritid Vask og Voks er overfladen igen flot og blankNæsten som ny. Efter behandling med Ren Fritid Vask og Voks er overfladen igen flot og blank

Væk er de tykke aflejringer af alger og snavsVæk er de tykke aflejringer af alger og snavs

Også kanten omkring gaskassen er ren og finOgså kanten omkring gaskassen er ren og fin

Væk er belægningerne på frontenVæk er belægningerne på fronten

Taget kunne ikke blive helt rent

Ren Fritid Vask og Voks er et meget effektivt vaskemiddel, men det måtte nu alligevel give op overfor snavset på taget af vores campingvogn. Det kan vi egentlig godt forstå, for da vi så belægningerne og snavset på taget, tænkte vi uvilkårligt, at det tag aldrig bliver rent igen.

Vi havde ikke forventet at dette tag nogensinde skulle blive rent igenVi havde ikke forventet at dette tag nogensinde skulle blive rent igen

Et helt års aflejringer havde gjort taget sort, og snavs og belægninger sad godt fast.

Vi startede med at vaske taget med en dobbelt så kraftig opløsning af Ren Fritid Vask og Voks end normalt. Det viste sig at være nok til at fjerne både snavs og belægninger næsten fuldstændigt. Det krævede dog tid og en masse hård skrubben med vaskebørsten, og det fik næsten bugt med de sorte belægninger.

Dobbelt opløsning af Ren Fritid Vask og Voks og en børste fjerner de sorte belægningerDobbelt opløsning af Ren Fritid Vask og Voks og en børste fjerner de sorte belægninger

Men efter den første vask, var der stadig mørke belægninger på campingvognens tag. Det var ligesom, at der var en masse sorte prikker nede i glasfiberens små ujævnheder.

Efter første vask var der stadig misfarvninger og snavs på taget af campingvognen.Efter første vask var der stadig misfarvninger og snavs på taget af campingvognen.

VI prøvede så at fjerne disse med koncentreret Ren Fritid Vask og Voks og en svamp. Men uden held. Der skal åbenbart kraftigere midler til – hvilke ved vi ikke endnu.

Det hjalp ikke meget at efterbehandle med koncentreret Ren Fritid Vask og VoksDet hjalp ikke meget at efterbehandle med koncentreret Ren Fritid Vask og Voks

Men det skal også siges at belægningerne på taget af vores campingvogn var så slemme, at man ikke kan forvente at et produkt som Ren Fritid Vask og Voks skal kunne fjerne dem helt. Som mange andre rengøringsmidler er Ren Fritid Vask og Voks designet til en skånsom rengøring, der beskytter campingvognen mest muligt under rengøring.

ren fritid vask og voks 2017 15ren fritid vask og voks

Ren Fritid Vask og Voks er rengør ret effektivt, og fjerner som lovet sorte striber på en ’normal’ beskidt campingvogn uden problemer.

Færdigt arbejde. Nu kan vi være vores campingvogn bekendt igenFærdigt arbejde. Nu kan vi være vores campingvogn bekendt igen

Ren Fritid Vask og Voks kan købes hos de fleste campingforhandlere. Vejl. udsalgspris for en  flaske med 0,5 liter er kr. 139,-.

Yderligere oplysninger. Dansk Teltimport

Prøv også at læse disse indlæg