Skift af baglygte på campingvognen

af Bjarne Søby
skift af baglygte 05

At skifte baglygte på en nyere campingvogn, er noget af det letteste i verden. Når man først har fået den nye lygte, udskiftes den på under 5 minutter.

Uheldet kan være ude. En parkeringsskade eller f.eks. en cykel, der vælter, kan ødelægge ens baglygte. Sådan var det nu ikke med vores baglygte. Af en eller anden grund blev den utæt og stille og roligt blev den fyldt med det vand, der driver ned af campingvognen ved regnvejr. At forsøge at rense en baglygte, der har stået fyldt med snavset og algefyldt vand, var omsonst. Der var ingen vej udenom – baglygten måtte udskiftes.

Først og fremmest skulle den gamle baglygte afmonteres – dels for at give plads til den nye, men også for at finde ud af, hvad det egentlig var for en lygte vi skulle bestille. På en moderne campingvogn er en baglygte ikke bare en enkelt lygte. En moderne baglygte er som regel en samlet enhed bestående af baglys, bremselys, blinklys, rød trekant og evt. tågelys og baklys. Hele enheden afmonteres ved at skrue 4 skruer ud og afmontere ledningerne. Alle ledninger sidder med kabelsko på de respektive pærers fatninger, og kan fjernes uden brug af værktøj. Husk blot at mærke op, hvilke ledninger, der går til hvilke pærer.

Image
Ledninger afmonteres uden brug af værktøj

Når baglygten er afmonteret, kan man på bagsiden af lampehuset se hvilken type lampe, man skal genbestille. I vores tilfælde var det en Caraluna 2 fra Hella. Husk at der som regel er forskel på hhv. venstre og højre baglygte, så dette skal også opgives ved bestilling.

Image
Kassen fra HKS på køkkenbordet

Image
Alt er pakket sikkert ind

Image
Her er vores nye lygte – og vi benyttede os samtidigt af et godt tilbud på toiletvæske

Efter en hurtig søgning på nettet, fandt vi en ny baglygte hos HKS Campingshop.dk til 378,- kr. Selvom der blev lagt forsendelsesomkostninger på 50,- kr. oveni prisen, var den stadig ca. 100,- kr. billigere end de andre steder, hvor vi undersøgte priser. Vi bestilte baglygten og modtog den med posten 2 dage senere.

Baglygten blev leveret komplet med alle pærer monteret. Så det var blot at montere alle ledninger og skrue lygten fast. Det var det – det tog under 5 minutter, og alt virkede perfekt igen.

Image
Ledninger monteres på den nye baglygte

Image
Baglygten skrues fast

Image
Og så er den nye baglygte klar til brug

Du kan bestille en nye baglygte hos stort set alle danske campingforhandlere

Prøv også at læse disse indlæg