Nem affaldssortering på camping

af Bjarne Søby
affaldssortering på Jelling Camping

Vi er fastliggere på Jelling Camping, hvor der nu er indført affaldssortering. Det er vi selvfølgelig 100% for, men det skaber nogle udfordringer.

VI går som sagt 100% ind for affaldssortering, og vi synes det er er flot af Jelling Camping, at de har investeret massivt i to store stationer til affaldssortering. For os viser det omtanke og samfundssind.

Men det giver altså nogle udfordringer i campingvognen, som vi ikke tidligere har skulle forholde os til.

Vi er jo – som så mange andre – vant til at smide al affald i skraldespanden i døren på vores Adria. Det har vi gjort i snart 20 år, og 20 års vane er ikke let at bryde.

Hjemme har vi 7 affaldscontainere, og mange kan sikkert nikke genkendende til papir, pap, plastik, glas, farligt affald, madaffald og restaffald. Det skal vi nu også have i vores fastligger-setup på Jelling Camping. 

Den seneste uge har gentagne gange grebet os selv i ikke at smide alt affald i affaldsspanden i campingvognens dør. Den er nu dedikeret til madaffald.

Affaldssortering i forteltet

Vi etablerede så et system af poser til de forskellige typer af affald, men det fungerede ikke. Jeg måtte konstant checke indholdet af samtlige poser, da jeg ikke lige altid kunne huske om Netto-posen nu var til restaffald eller om det skulle i posen fra Rema 1000. Så noget måtte gøres.

Ann Karina så en reklame fra Biltema med tre stabelbare affaldsspande, og i desperation tænkte jeg, at dem måtte vi prøve. De kostede 299,- kr. for et sæt med tre spande, så dem købte vi. De kan alle indeholde 20 liter, så de er ret rummelige.

De gøre spande til affaldssortering købes som et sæt, og hver spand rummer 20 liter
De gøre spande til affaldssortering købes som et sæt, og hver spand rummer 20 liter

De er ret smarte. Selv om de er stablet, kan man åbne dem alle og sortere affald. Og det er de kan stables gør, at de ikke tager særlig meget plads op i forteltet. I år har vi et Isabella Forum Etna med anneks på vores campingvogn, så vi har plads nok. Men selv med mindre fortelte kan der findes plads til affaldsspandene. 

spande til affaldssortint
Man kan komme til alle spande – også når de er stablet

Ikke kun til fastliggere

Vi er fastliggere, men de tre affaldsspande kan også bruges af rejsende campister. De vejer under 3 kg. og når de ikke er i brug, kan de pakkes så de ikke fylder meget mere end en enkelt spand.

affaldssortering i forteltet
Vi har stablet vores affaldsspande i forteltets anneks. Der er de ikke i vejen, men stadig lette at komme til

Vi har købt vores affaldsspande i Biltema

Prøv også at læse disse indlæg