Campist i telt eller campingvogn!

af Poul Harkjær
Campist i telt eller campingvogn

Vi har campingvogn, men mener livet er for kort til at slæbe rundt med sådan et skrummel, når man har ferie. 

 En anden dejlig ting ved teltcamping, er det at vågne op og høre naturens lyde, fugle der kvidre og vindens susen i træernes krone. Selv et regnvejr er bare skønt, når man ligger under den varme dyne.

Så når vi skal på ferie, bliver det som teltcampist.

I 2012 var vi i Alsace med et lille Easycamp telt og en Citroen C1

Vi havde faktisk ikke problemer med at have udstyret i den lille bil, men jeg må indrømme, vi havde altså ikke meget vin med hjem. Vi blev enige om at der er nogle ønskelige forbedringer, når man nærmer sig de 50/60 år.

Selv om vi kun er to af sted, vil vi gerne have lidt mere plads. Vi har derfor købt nyt telt, et Outwell Nevada M, som er et 5 mands telt.

Campist i telt eller campingvogn

Samtidig ønskede vi også at medbringe et par gode campingstole. Derfor er den lille Citroen, blevet udvidet med en tagboks

Campist i telt eller campingvogn

Vi vil her prøve at komme med et bud på hvor meget udstyr man faktisk kan have med på ferie, selv i en af de populære ”citybiler”. Herunder udstyret før vi pakker, så må vi jo se hvad der bliver plads til !

teltcampist poul og nina 2013 04

Og så de samme produkter klar til at blive læsset

Campist i telt eller campingvogn

Vi har planlagt følgende: telt med gulvtæppe, 2 campingstole, et køkkenbord, gas kogeblus og 2-3 borde, samt køleboks. Dertil kommer luftmadrasser, sengetøj, køkkengrej og selvfølgelig vores tøj.

Selvom man er på teltcamping, er det rart at have strøm til rådighed, for køleboks, belysning og opladning af diverse udstyr. Vi medbringer derfor 25 m kabel og diverse ombytnings stik.

Campist i telt eller campingvogn

I tagboksen kommer vi køkkenbord, 2 stole, 2 små borde samt gulvtæppet til teltet. i alt ca 20 kg. Tagboksen er godkendt til 50 kg. Men det er vigtig kun at placere de lette ting der oppe. I skal også huske at det er en lille bil, så efter min mening er 20-25 kg maks.

Campist i telt eller campingvogn

Vi har engang set en bil på motorvejen, hvor tagboksen åbnede sig mens de kørte og ud fløj alt indholdet. Derfor giver vi altid boksen en ekstra sikring

Campist i telt eller campingvogn

Teltet kommer i bagagerummet, det fylder meget, men er næsten som lavet til pladsen. Derudover bliver der plads til gasflaske, pløkpose samt 2 luftmadrasser. Og der er stadig ledig plads.

Campist i telt eller campingvogn

Inde i bilen bliver der plads til køleboks, gasblus, det store bord, samt vanddunken.

Campist i telt eller campingvogn

De sidste ting, køkken/spisegrej, mad og vores tøj, pakker vi først i bilen lige før vi skal afsted. Men det skal vi nok få plads til.

Vi er på vej til træf! Men det kan i høre noget om senere, hvor vi vil se på teltet, og hvordan vi indretter os.

Campist i telt eller campingvogn

Og det glæder vi os meget til at læse om 🙂 Tak for den dejlige historie (red.)

 

Prøv også at læse disse indlæg