Annonce (læs mere efter annoncen)
Leading Campings

Effektiv og billig isolering af campingvogn og fortelt

af Bjarne Søby

Astrofoil er et let isoleringsmateriale beregnet til byggebranchen, men den lave pris, den lave vægt og den høje isoleringsevne gør det meget egnet til efterisolering af f.eks. fortelte, autocampere og campingvogne.

Astrofoilkan lede ens tanker hen på rumteknologi, og det ligner da også noget der er hentet fra en rum station. Astrofoil er en opbygning to lag alufolie med bobleplast i mellem de to lag. Alufolien reflekterer hhv. kulde og varme, og luftlaget isolerer.

Kombinationen af alufolie og bobleplast er særdeles effektiv, og giver en meget høj isoleringsevne. Og da vægten er meget lav, er det som skabt til brug af campister.

Det er let at tilpasse. Man kan klippe i det med en almindelig saks. Man kan derfor let tilpasse plader, der. f.eks. passer i campingvognens vinduer og/eller tagluger. Det giver en nem, billig og effektiv isolering ved campering om vinteren i stærk kulde.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Men det er ikke kun om vinteren, at Astrofoil kommer til sin ret. Ligesom Astrofoil isolerer mod kulde, så reflekterer det også varme. Så om sommeren kan det anvendes i vinduer og tagluger for at reflektere varme og holde campingvognen eller autocamperen kølig.

Testet på tur

På en vintertur til Østrig, havde vihavde nogle meter Astrofoil med i bagagen. Vi oplevede Ikke så lave temperaturer, at vi fandt det nødvendigt at isolerer tagluger og vindduer, men på to andre områder viste Astrofoil sig særdeles effektivt.

Vi har et lille område på gulvet ved sengen i vores campingvogn, hvor der af en eller anden grund ikke er lagt gulvvarme. Det gør det til en kølig fornøjelse at stå ud af sengen om morgenen, når vi er på vintercamping, da vi tydeligt kan mærke det kolde gulv.

Vi klippede en bane Astrofoil til, at det passede til gulvet ved sengen, og lagde dette under gulvtæppet. Og det virkede. Gulvet føltes ikke længere koldt, og bobleplasten gjorde det dejligt blødt at gå på gulvet.

Man skal selvfølgelig ikke lægge Astrofoil på områder med gulvvarme. For så isolerer Astrofoilen mod gulvvarmen, hvilket ikke er specielt hensigtsmæssigt.

Meget anvendeligt i forteltet

Også i forteltet kommer Astrofoil virkelig til sin ret. Vi havde det som nævnt med på vintercamping, hvor vi slog vores fortelt op på ren is. Normalt lægger vi et gulv med en presenning nederst med et gulvtæppe ovenpå.

Denne gang udvidede vi vores gulv med Astrofoil mellem presenningen og tæppet – men kun i den ene halvdel af forteltet. Derved kunne vi nemlig få en ide om, hvor meget at Astrofoil isolerer.

Vi var overrasket over resultatet. Når solen varmede forteltet op, kunne man godt gå rundt på strømpesokker i den del af forteltet, hvor vi havde lagt Astrofoil. I den del hvor der ikke var Astrofoil, mærkede man tydeligt den isnende kulde fra isen under gulvet, og det var for koldt der til at gå rundt uden sko på.

Let at have med på tur

Astrofoil sælges i metermål. Bredden er 122 cm, tykkelsen er 4 mm., og vægten er kun 207 gr. pr. kvadratmeter. Det hverken fylder eller vejer mere end at man kan have det med på tur. Rulles det sammen, kan det f.eks. opbevares under sengen eller i et magasin under siddegruppen.

Prisen er også til at have med at gøre. Flere steder på nettet er Astrofoil set til 71,95,- kr. pr. løbende meter.

Vi har lavet dette TV-indslag fra vores forsøg med Astrofoil, og det kan du se her:

Annonce (læs mere efter annoncen)

Drømmer du om din egen autocamper?

Drømmer du om det frie liv på landevejen i din egen autocamper kan det godt lade sig gøre inden sommer. DanCamper i Horsens har et stort udvalg af nye og brugte autocampere.

Læs mere her >>>

Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar