Ferie & Fritid i Bella lukker og slukker

af Bjarne Søby
ny rejsemesse i koebenhavn

Der bliver ikke længere afholdt Ferie & Fritid i Bella. D. 17.-18. januar 2015 åbner Forum Copenhagen dørene for en ny rejsemesse – Ferie i Forum. Derved at der skabt plads til en ny og anderledes campingmesse i København.

Det er en gruppe med et stærkt og bredt branchekendskab, når InterTravel, Billetkontoret, Gouda og Forum Copenhagen går sammen om at starte en ny rejsemesse i København. Messen med navnet Ferie i Forum har skarpt fokus på udlandsrejser og gastronomi.

”Vi mener, at der er brug for nytænkning af det københavnske rejsemessekoncept. Vores mål er at skabe en inspirerende og involverede salgsplatform for rejsebranchen, hvor de besøgende kan smage, opleve og opdage verden – og ikke mindst købe rejser, så udstillerne kan måle deres succes direkte på bundlinjen,” fortæller arrangørerne.

En nytænkende rejsemesse med gastronomi

InterTravel, Billetkontoret, Gouda og Forum Copenhagen ønsker i samarbejde at skabe en nutidig rejsemesse, der hæver barren på indholdssiden og som også formår at tiltrække det yngre publikum. Messen byder på rejseforedrag, konkurrencer, en aktivitetszone og kulinariske oplevelser i samarbejde med Timm Vladimirs Køkken. Samarbejdet omfatter bl.a. et street food område, hvor man kan opleve gadekøkkenets puls fra forskellige madboder.

Opbakning fra branchen

Initiativet møder opbakning fra rejsebranchen, der hilser en nytænkning af rejsemessen velkommen.

”Der er brug for at revitalisere rejsemesselivet i København, og vi mener, at der med Ferie i Forum kan komme et skifte – et skifte som vi ønsker at være en del af. Det er grunden til, at vi deltager på messen. Med genåbningen af Jysk Rejsebureau i København tror vi desuden på, at det er her, vi kan møde det sjællandske publikum,” siger direktør i Jysk Rejsebureau Niels Amstrup.

”Der er behov for en ny måde at arrangere rejsemesse i København, hvor der både er fokus på selve rejseformen og på de besøgende. Forum Copenhagen har de perfekte omgivelser til den form for rejsemesse. Ferie i Forum kan derfor skabe et mødested, hvor de forskellige kundesegmenter føler sig tilpas, og hvor rejsebureauer kan have det nødvendige fokus på de besøgende,” udtaler Ibrahim Ramadan fra Atlantis Rejser.

En rejsemesse af branchen for branchen

Arrangørernes brede branchekendskab og messens klare fokus på udlandsrejser er også afgørende faktorer for udstillernes deltagelse.

”Den primære grund, til at vi deltager på Ferie i Forum til januar, er, at det er folk fra rejsebranchen, der står bag. Vi tror på, at arrangørernes branchekendskab er en afgørende faktor for en succesfuld messe,” udtaler Jesper Hannibal, ejer af jesperhannibal.dk.

Medejer af DANexplore, Jacob Küsch, støtter også op: ”Holdet bag messen er dygtige folk, som repræsenterer vores gren af branchen, som kender vores behov, og som kommer med nye, friske øjne på messekonceptet. Vi glæder os desuden over et initiativ, der fokuserer specifikt på udlandsrejser. Det giver renere linjer, og gør budskabet nemmere for de besøgende at forholde sig til. På en mere rendyrket messe kan vi bedre skinne igennem og opnå større brandingværdi.”

Rejsestafetten videregives fra Bella Center

Når dørene åbnes i Forum Copenhagen gives rejsestaffen videre fra Bella Center, som dermed ikke længere afholder Ferie & Fritid i Bella

”Det er Bella Centers målsætning at være kundernes foretrukne messeplatform. Bella Center er en stor koncern og med Forum Copenhagen som et af vore venues, ser vi en god mulighed for at kunne bakke op om rejsebranchens udtrykte ønske om en rejsemesse i nye omgivelser,” slutter Messe Udviklingsdirektør Malina Lebrecht Hye.

Åbningstider og priser på Ferie i Forum

Lørdag d. 17. januar kl. 10-17

Søndag d. 18. januar kl.10-17

Giver nye muligheder for campingmesse

Umiddelbart lyder dette som at der ikke længere vil være en campingmesse i Bella Center. Men sådan behøves det ikke nødvendigvis at være.

I campingbranchen ser man nemlig lukningen af Rejse og Fritid i Bella som en kærkommen chance til nytænkning. At rejsebranchen vælger at gå deres egne veje og kun vil afholde en messe for charterturister, åbner muligheder for en ny camping- og fritidsmesse.

En ny camping- og fritidsmesse kan nemlig samle alle facetter når gælder camping og fritid. Ud over camping kunne en sådan messe rumme golf, lystfiskeri, hiking, vandreture, kano og kajak og meget, meget mere.

En camping- og fritidsmesse vil være meget mere relevant og spændende for os campister, og heldigvis er der allerede kræfter, der undersøger mulighederne for at få en sådan messe til København.

En ting ligger dog fast. En ny messe vil ikke kunne være i Bella i januar måned. Modemessen har nemlig allerede lagt beslag på dagene der. Nu taler man i stedet om at en ny messe kunne afholdes 1. weekend i marts – dvs. efter messen i Herning.

Det bliver spændende at se om det lykkedes at få en ny camping- og fritidsmesse på benene. Vi håber det, og ser det som værende meget positivt at campingbranchen ser muligheder i stedet for bare at resignere og satse 100% på Ferie For Alle i Herning.

 

Prøv også at læse disse indlæg