Flere danskere tager på skiferie denne vinter

af Ann Karina
Flere danskere tager på skiferie denne vinter

Rigtigt mange danskere pakker lige nu deres varme skiundertøj og huer for at tage på skiferie. Alt i alt tager hver femte dansker på skiferie denne vinter, og det er 6 pct. flere end sidste år. Mange vælger at tage af sted på skiferie udenfor skolernes ferier, og for de flestes vedkommende går turen til Østrig og Norge. Det viser en ny undersøgelse. 

Der er sket en stigning i antallet af danskere, som tager på skiferie. Det viser en ny undersøgelse foretaget for DFDS Seways blandt 1.444 danskere. 

Flere danskere tager på skiferie denne vinter
Danskerne er generelt blevet glade for at stå på ski, og det ser ud til, at tendensen er stigende. Således pakker hver femte dansker over 18 år (20 pct.) kufferten denne vinter for at nyde de sneklædte pister og lidt afterskiing, og det er 6 pct. flere end sidste vinter, hvor ”kun” 14 pct. af danskerne tog afsted på skiferie.

Mange vælger at lægge skiferien uden for skolernes ferier, og kun hver femte har planlagt at afholde vinterens skiferie i skolernes officielle vinterferie.

”Allerede nu mærker vi, at der er rigtigt mange, der sejler med vores skibe til Oslo for at stå på ski i Norge og Sverige, og vi oplever generelt en høj belægning på vores skibe i hele vinterperioden. Ofte kan man få meget mere skiferie for pengene, ved at rejse udenfor de oficielle ferier, og det er der mange, som benytter sig af,” fortæller Kim Heiberg, Landechef for DFDS Seaways.

Østrig og Norge hitter
For de fleste danske skientusiasters vedkommende går årets skiferie til enten Østrig eller Norge.

Skisportsstederne skal dog ikke forvente, at danskerne bruger væsentligt flere penge på skituren i år sammenlignet med sidste år. Således forventer danskerne gennemsnitligt at spendere 5.840 kr. på skiferien i år, hvilket svarer til en lille stigning på 250 kr. på skiferiebudgettet.

Skiferien i Norge eller Sverige er kun ca. 3 timers kørsel fra Oslo. Netop nu tilbyder DFDS Seaways, at man kan få bilen gratis med ombord, når man booker rejsen til skiferien. Enkelt rejse for op til fire personer i udvendig kahyt inklusiv bil fra kr. 1300,- (Besparelse min. kr. 400,-) Begrænset antal pladser. Tilbuddet om at få bilen gratis med gælder frem til 20. januar 2012.

Kilde: DFDS

 

Prøv også at læse disse indlæg