Italien topper igen listen over camping-destinationer

af Bjarne Søby
fdm presse 250614 01

Igen i år indtager støvlelandet førstepladsen som danskernes favorit camping-destination. Tyskland ligger på andenpladsen, og Frankrig snupper en tredjeplads.

Når sidste time ringer ud fredag d. 27. juni og skolernes sommerferie starter, vil mange børnefamilier traditionen tro drage af sted på campingferie. I manges tilfælde vil turen sydpå have Italien som endemål. FDM travels tal viser at ca.hver tredje familie (33%) har booket ferien til Italien og dermed indtager støvlelandet igen, ligesom sidste år førstepladsen som danskernes fortrukne camping-destination.

”Danskerne har en forkærlighed for Italien. Vi laver italiensk mad derhjemme, nyder italiensk vin, og når kør selv-ferien skal planlægges, er Italien også det foretrukne land. Italien passer godt til danskernes feriepræferencer, hvad angår både kultur, natur, mad og ikke mindst vejret. Derudover gør den rimelige køreafstand fra Danmark Italien til et oplagt rejsemål for børnefamilier”, siger adm. direktør i FDM travel, Jan Lockhart.

Områder som er rigtig gode til børnefamilier og hvor familieferien ofte går hen, er områder som Gardasøen, Toscana og kystbyerne ved Adriaterhavet.

Tyskland indtager 2. pladsen

Favoritdestinationen som ligger på andenpladsen er Tyskland (26%). Især Nordtyskland og de kystnærer områder er der de danske børnefamilier tager til.

”Tyskland er en oplagt camping-destination, da feriemålet ligger under en halv dags kørsel fra Danmark. Modsat destinationer som Frankrig og Italien, hvor man oftest tager en overnatning undervejs, kan man her klare køreturen forholdsvist hurtigt. Det kan være en fordel for familier med små børn. Derudover byder Nordtyskland på store badestrande, forlystelsesparker og andre aktivitetsmuligheder til glæde for de lidt større børn og deres forældre”, siger Jan Lockhart.

3. pladsen tilfalder Frankrig

Frankrig (19%) ligger igen i år blandt top tre. Lige fra det nordlige Alsace til Disneyland Paris og til den franske Riviera i det sydlige spreder børnefamilierne sig.

Østrig og Kroatien med i top 5

Østrig som især er kendt for deres skisport ligger i bunden (12%) men vinder dog i stadig større grad indpas som sommerferiedestination blandt danskerne. Det i sær på grund af de mange aktivitetstilbud som mountainbike og vandreture der trækker.

I år har Kroatien (6%) skubbet Spanien ud af top fem. Det er dog ikke ensbetydende med at Spanien er gået i glemmebogen. De fleste danskere vælger stadig at holde ferien der, når man inkluderer både fly og bil. Især de spanske ferieøer som er nemme at nå med fly, så som Mallorca der hitter.

Ca. 1,2 million danskere tager på kør-selv ferie i løbet af året, fortæller tal fra Danmarks Statistik.

Top 5 camping-destinationer

1. Italien (33 %)
2. Tyskland (26 %)
3. Frankrig (19 %)
4. Østrig (12 %)
5. Kroatien (6 %)

 

Prøv også at læse disse indlæg