Porsche Museum er en oplevelse for hele familien

af Bjarne Søby

Er man på camping i nærheden af Stuttgart i Tyskland bør man lægge vejen forbi Porsche Museum. Uanset om man er interesseret af biler eller ej, så er museet en oplevelse særklasse.

I Porsche Museum er udstillet mere end 80 biler, og udover at kunne se de berømte racerbilers og sportsvognes helt tæt på, får man også et indblik i deres kræfter, teknologien bag dem, og bilernes æstetiske kvaliteter.

Det af de første designs fra Ferdinand PorscheDet af de første designs fra Ferdinand Porsche

Porsche blev grundlagt af Ferdinand Porsche i 1931. Forud for dette havde bilkonstruktøren designet den første benzin-elektriske hybridbil nogensinde og havde arbejdet på udviklingen af den såkaldte folkevognsboble.

Den velkendte VWDen velkendte VW

Ferdinand Porsche designede biler for bl.a. Mercedes inden han startede sit eget mærke.Ferdinand Porsche designede biler for bl.a. Mercedes inden han startede sit eget mærke.

Den store samling af biler på Porsche Museum omfatter også verdens første Porsche-design, P1 fra 1898. Man kan også se den legendariske Porsche 1939 Type 64, der med sit strømlinede aerodynamiske aluminiumskarosseri har inspireret mange efterfølgende Porsche-design.

Det velkendte Porsche design.Det velkendte Porsche design.

De mere end 80 udstillede racerbiler og sportsvogne på Porsche Museum giver et godt indblik i det prestigefyldte bilmærkes historie. Man kan følge Porsche-bilernes udvikling gennem tiden og få en masse at vide om teknologien, der ligger til grund for de legendariske sportsvogne.

porsche museum 05

Porsche Museum er opdelt i temaer, der viser de koncepter, der ligger bag udformningen af Porches biler. Det er f.eks. letvægtskonstruktion, aerodynamik og højtydende motorer.

porsche museum 06

Porsches racerbiler har vundet mere end 28.000 sejre i konkurrencer over hele verden. Mange af de vindende biler er udstillet, og man kan se teknologien i racerbiler, der har kørt Formel 1, Le Mans og andre løb.

Gennem et stort vindue i museets forhal kan man se ind i værkstedet hvor de håndværkere og mekanikere, der holder de klassiske racerbiler og sportsvogne ved lige arbejder.

En modificeret Porsche brugt til promotion af filmen Cars (og den kan køre)En modificeret Porsche brugt til promotion af filmen Cars (og den kan køre)

Førerpladsen i en fuldblods sportsvognFørerpladsen i en fuldblods sportsvogn

Porsche Museum har åbent hver dag bortset fra mandag og visse offentlige helligdage. Der skal betales entré, men der er gratis adgang for børn op til 14 år. Der er reducerede billetpriser efter kl. 17.00. Du kan komme med på en guidet rundvisning på Porches fabrik mod ekstrabetaling.

porsche museum 09

Museet ligger i den nordlige forstad Zuffenhausen ca. 5,6 kilometer fra Stuttgarts centrum. Der er ingen busforbindelser til museet, men der ligger en togstation inden for gåafstand. Hvis du er i bil, kan du parkere i parkeringskælderen under museet.

Vil du gerne besøge Stuttgart, så klik her for at se en liste over campingpladser i området

Yderligere info: Porsche Museum

Prøv også at læse disse indlæg