Annonce (læs mere efter annoncen)
Ferie For Alle 2024

Mercedes-Benz museet i Stuttgart – en spændende oplevelse

af Ann Karina
Mercedes-Benz Museet

Tag med på en rejse igennem mere end 130 års fascinerende bilhistorie og få et glimt af fremtiden.

Mercedes-Benz-museet i Stuttgart, er det eneste sted i verden, der er i kan dokumentere bilens ubrudte historie helt fra bilens spæde begyndelse. Når du tager liften op til en højde af 34 meter, kommer du med på en rejse tilbage i tiden, helt tilbage 1886. For det er nemlig her historien begynder med den banebrydende opfindelse af Gottlieb Daimler og Carl Benz bilen. Meget få opfindelser i historien har haft en sådan indflydelse på den verden vi lever i.

mercedes 01Mercedes-Benz Museet i Stuttgart viser en spændende historie

Man bliver guidet gennem bygningens noget specielle arkitektur og Mercedes-Benz-mærkets begivenhedsrige historie, der kombinerer de vigtigste øjeblikke i moderne verdenshistorie med supersportsbiler som Silver Arrows og Gullwings.

Mange historiske køretøjerMange historiske køretøjer

mercedes 03Den første “moderne” bil

Man bliver udstyret med en audioguide, der grundigt fortæller historien undervejs og man bliver hurtigt fascineret og fanget af den spændende historie. Bygningens opbygning gør at man automatisk bliver ført af ramper fra etage til etage. Da der er ramper og elevatorer alle steder, er det et meget handicap og barne/klapvogns venligt museum.

Det er smart med en audioguide når man går rundt. Så kan man selv bestemme hvad man vil høre mere omDet er smart med en audioguide når man går rundt. Så kan man selv bestemme hvad man vil høre mere om

mercedes 04

mercedes 05

Bygningen dækker 16.500 kvadratmeter på ni etager og udstillingen præsenterer 160 køretøjer og over 1500 udstillinger. Der er også samlinger af effekter og legenderum der dokumenterer Mercedes-Benz mærkets historie. Disse er opdelt i temaer og epoker. Man kan også se biler udstillet der har tilhørt diverse kendte skuespiller, musikere og politikere i verdenshistorien. Selv Pavens bil som han står på bag skudsikkert glas, er udstillet.

Der er udførlige forklaringer på flere sprogDer er udførlige forklaringer på flere sprog

En pudsig ting er, at en af verdens første elbiler er udstillet. Mange tror at elbiler er et nyt koncept, men allerede tilbage i sidste halvdel af 1800-tallet producerede man elbiler.

Mercedes-Benz Museum tilbyder et omfattende underholdningsprogram året rundt, der dækker alle aspekter af bilens historie. Fra unikke specialudstillinger og en lang række attraktioner for børn til engangsarrangementer som friluftsbiograf og Mercedes-Benz Stjernenat. Museet har noget for alle.

Mercedes har bygget mange pudsige køretøjerMercedes har bygget mange pudsige køretøjer

Og vanvittige smukke køretøjerOg vanvittige smukke køretøjer

Når man er færdig med turen, er der selvfølgelig den obligatorisk souvenirbutik, men der er er også noget andet spændende hvis man har hang til noget dyrere souvenirs. I stueetagen er der nemlig en bilforhandler der sælger brugte og tiptop istandsatte Mercedes. Så hvis man har en svaghed for veteranbiler, har man mulighed for at købe en med hjem. Man kan heldigvis også nøjes ned at kigge.

mercedes 09

mercedes 10

Når man køber billet til Mercedes-Benz museet, skal man beholde sin billet. For hvis man også ønsker at besøge Porsche Museet, får man rabat på entrébilletten ved at fremvise billetten fra Mercedes-Benz museet. Dette gælder selvfølgelig begge veje.

Klik her og besøg Mercedes-Benz Museets hjemmeside

Prøv også at læse disse indlæg