Nye tider – nye muligheder

af Bjarne Søby

Nedlukning, restriktioner og afstand er vores virkelighed nu. Håber det snart ændrer sig. Men selvom det er mærkelige tider, så er der lys og positivitet. Camping er nok en af de sikreste former for ferie hvad Corona angår, og med et godt initiativ tænker en stribe restauranter ud af boksen.

For en uges tid siden fik jeg tilsendt en pressemeddelelse fra Hymer. I bund og grund handlede den om at Hymer har haft et godt år. Det er dejligt at camping er i fremgang i hele Europa, og Hymer er en innovativ storleverandør af campingvogne og autocampere. Men pressemeddelelsen var nok lidt uinteressant for de fleste campister, så tænkte ikke på at bringe den. Men et enkelt afsnit fangede min opmærksomhed.

I Tyskland har restauranter – ligesom her i Danmark – været tvunget til at lukke ned for indendørs servering flere gange og været tvunget til at tænke nyt for at kunne overleve. Ligesom i Danmark har Take Away været tilladt, og det har flere restauranter brugt på en ny måde.

Via en gruppe på Facebook med over 23.000 medlemmer, har restauranterne givet tilbud til gruppens medlemmer. Og konceptet bag tilbuddene er genialt i en tid med Covid-19.

I og med at bordene i restauranten står tomme pga. nedlukning, så er der også tomt på restaurantens parkeringsplads. Det udnytter flere tyske restauranter til at tilbyde servering i autocamperen eller campingvognen.

hymer presse 171220 01

Konceptet er enkelt. Man bestiller sin mad, og får den serveret i døren til ens autocamper eller campingvogn. Der er både frokosttilbud og tilbud om aftensmad. Og visse steder kan man endda overnatte, så der også kan nydes et glas vin.

Det er da godt tænkt. Man kommer ud, får noget godt at spise, og får en hyggelig aften uden at komme i kontakt med fremmede personer, og uden at udsætte sig selv for smittefare.

Jeg har ikke hørt om noget tilsvarende i Danmark. Måske kan det lade sig gøre via Pintrip, men jeg ved det ikke, da man skal købe deres guide for at få oplyst om der er restauranter eller kroer med i ordningen.

Men uanset hvad, så er det en god ide. Den er nok mest aktuel for campister med en autocamper, men da det er et stigende segment i Danmark, er det stadig interessant.

Med en vaccine lige om hjørnet, er det nok tvivlsomt om konceptet kan vinde udbredelse i Danmark, men det er en god ide, det er sikkert, og giver en ny måde at bruge sin autocamper eller campingvogn på.

Billeder er leveret af Hymer.

Prøv også at læse disse indlæg