Den tyske riviera er salt til sjæl og krop

af Pressemeddelelse

Den Tyske Riviera strækker sig smukt mellem Rostock og Kühlungsborn: Området er indbegrebet af strandliv, wellness og god mad. 

Få sjælen med på rejsen: Hop ombord på det historiske badetog Molli fra 1886, som kører mellem byerne på rivieraen. Udforsk elegante Heiligendamm, hvor hvide facader funkler i solen, eller livlige Kühlungsborn med sin lange strandpromenade og badevillaerne i jugendstil

Stenene ruller og rasler i Østersøens blide skvulp mod kysten. Det er det samme hav og de samme bølger, som ruller ind over sten og strande langs de danske sydhavsøer, men Mecklenburg-Vorpommerns kyster vender den anden kind til. 

Her lægger de vægt på forkælelse i form af strandliv, god mad, wellness og shopping. Den tyske riviera kalder de kysten fra Rostock til Kühlungsborn – og siger pyt med, at klimaet ikke altid lever op til navnet.

Bad Doberan, hvor det hele begyndte

Den tyske havbadskultur bredte sig fra Bad Doberan – men faktisk kan man slet ikke bade her, for byen ligger fem-seks kilometer fra Østersøen. Storhertug Friedrich Franz 1. af Mecklenburg havde fra 1798 spredt ideen om at bade i saltvand til adelige og kongelige fra hele Europa og dermed gjort Bad Doberan til Tinder for datidens jetset: Stedet, hvor giftefærdige unge kunne kurtisere hinanden i byens park med fine pavilloner, mens forældrene i baggrunden kunne indgå passende ægteskabsaftaler.

I begyndelsen var det med at bade i havet nærmest en biting, men efterhånden bredte interessen sig. Hestevognsturene til Heiligendamm og senere Kühlungsborn blev erstattet af en badejernbane, Molli, med stop ved travbanen, der også var bygget til adspredelse for badegæsterne. Du kan også i dag gå tur i kurparken og drikke kaffe i en af parkens pavilloner eller tage turen med toget, bade ved kysten og drikke endnu mere kaffe i togets spisevogn.

Heiligendamm, den hvide by ved havet

Heiligendamm er den ældste og mest eksklusive af badebyerne ved østersøkysten, og siden G8-topmødet i Heiligendamm i 2007 har badebyens villaer og hotellers hvide facader funklet i solskinnet. Mest elegant er Grand Hotel Heiligendamm. Det er stort, men også afslappet med gode restauranter. Blandt andet har Friedrich Franz en michelinstjerne, og så er der en delikat japansk sushibar.

Bliv forkælet med gastronomi, wellness og kultur i Kühlungsborn

Trods sin placering som den yderste spids af den selvudnævnte tyske riviera er Kühlungsborns restauranter, hoteller, wellness-steder og butikker dem, der gør mest for at dække gæsters behov for forkælelsesferie ved havet hele året. Der er altid mennesker på strandpromenaden, der er næsten fire kilometer lang. Så snart vejret tillader det, slår folk sig ned ved restauranter og cafeer med tæpper og udsigt over havet. Strandvejens badevillaer i jugendstil er i dag hoteller og pensionater med wellness og spa. Bag dem ligger skoven med gode cykel- og vandrestier. 

Et par nye restauranter ved marinaen har fået succes som first movers: Restaurant Vielmeer med sin loungestemning på terrassen med cocktails og udsigt til havet, Edel & Scharf med en menu, der består af pølser (scharf) og champagne (edel) i virkelig mange variationer. Restauranter og cafeer ligger i det hele taget som perler på en snor langs kysten og spisesteder som Tillmann Hahn’s GasthausFeels Essbar og Beach House Kühlungsborn med hver deres personlige stil og alle med udsigt over havet, er et besøg værd.Og er du rigtig vild med mad, er det værd at holde øje med gastronomi-eventet Kühlungsborn kocht i november. Her kaster byens kokke sig ud i en venskabelig konkurrence om, hvem der kan levere sæsonens bedste menuer.

Året rundt disker Kühlungsborn også op med en række kulturelle tilbud. Hvert år kommer højt profilerede kunstnere fra hele verden til den tyske riviera, og der afholdes festivaler, udstillinger og læsninger i den velrenommerede Kühlungsborner Kunsthalle, og på lune aftener åbner strandbiografen op. Her vises nye sommerfilm, Art House-film og moderne klassiker på stranden, som kan nydes med et glas champagne i hånden med lyden af bølgeskvulp i baggrunden. Strandbiografen viser film fra slut juni og indtil midten af september. Kun i regn eller ved stærk vind bliver strandbiografen aflyst.

Klik her for at finde campingpladser i Mecklenburg-Vorpommern.

Prøv også at læse disse indlæg