Rengøring af forteltets vinduer

af Ann Karina

 Ligesom ens vinduer derhjemme, skal vinduerne i på forteltet også vaskes. Forteltsproducenterne anbefaler at man bruger rent vand til det, men engang imellem kan det være nødvendigt at bruge en eller anden form for rengøringsmiddel.  

Vores Penta Concept står lige ud til en støvet vej og under nogle træer der smider rigtigt meget pollen, så nu var almindeligt vand ikke længere nok.

Man må aldrig bruge almindelige rengørings og vinduespudsemidler på forteltsvinduerne, de er alt for kraftige og vil ødelægge vinduerne. Det er hellere ikke smart at bruge eddikevand, vand med citron, vand med sprit eller andre husråd da dette også vil ødelægge vinduerne.

Det gælder om at finde et produkt der ikke udtørrer vinduerne eller går ind i en kemisk reaktion med vinduerne.

Der findes flere forskellige produkter på markedet. Vi har fra tidligere gode erfaringer med Camp Cleans specialprodukt til fortelts vinduer, Camp Clean Teltruderens, så det var dette vi valgte at bruge igen. Camp Cleans produkter forhandles hos de fleste Caravan forhandlere.

Camp Cleans teltruderens er nemt at bruge og brugervejledningen står bag på flasken. Flasken er ikke særlig stor, men tro mig, der er til flere års brug, da man kun skal bruge en spiseskefuld til 1 liter vand.

Rengøring af forteltsvinduerFlasken er ikke særlig stor, men der er rigeligt til mange omgange vinduesvask

Man skal lige være opmærksom på at væsken i flasken er ganske tyktflydende, så der skal røres godt rundt for at fordele rensemidlet i vandet.

Du får brug for en balje, et målebæger og nogle rene kludeDu får brug for en balje, et målebæger og nogle rene klude

 

Som I kan se er vores ruder beskidte af regnvand, pollen og støv godt blandet sammenSom I kan se er vores ruder beskidte af regnvand, pollen og støv godt blandet sammen

 

Jeg har valgt at bruge de billige ”engangsklude” man kan købe i diverse supermarkeder. De fnulrer ikke og de fåes i forskellige farver. Det praktiske ved forskellige farver er at du så bruger en farve til blandingen og en anden farve til det rene vand.

Så er det bare om at komme i gang med at vaske vinduerne med blandingenSå er det bare om at komme i gang med at vaske vinduerne med blandingen

 

 

På flasken står der at man skal lade blandingen sidde på i 10 minutter. Min erfaring er, at det skal tørres af noget hurtigere. Lader man det sidde på i 10 minutter, bliver det rigtigt svært at polerer vinduet op igen. Jeg lader blandingen sidde i maks. et par minutter.

Lad blandingen sidde på et par minutter inden du tørrer den af med rent vandLad blandingen sidde på et par minutter inden du tørrer den af med rent vand

 

 

Det er en god idé at skifte det rene vand med jævne mellemrum, for at sikre at det er så rent vand som muligt til at vaske efter med Det er en god idé at skifte det rene vand med jævne mellemrum, for at sikre at det er så rent vand som muligt til at vaske efter med

 

Hav masser af tørre viskestykker til at polere efter med. Hvis man polerer grundigt med et tørt viskestykke bliver vinduerne flotte blanke igen.Hav masser af tørre viskestykker til at polere efter med. Hvis man polerer grundigt med et tørt viskestykke bliver vinduerne flotte blanke igen.

 

Så er vinduerne igen flotte og blanke efter ca. 1 times arbejdeSå er vinduerne igen flotte og blanke efter ca. 1 times arbejde

Det er altid en god idé at vedligeholde dit fortelt løbende igennem sæsonen. Et er at det forlænger levetiden på dit fortelt, et andet er at det jo er lidt rarere med et rent og pænt fortelt og det gør det noget nemmere når det skal tages ned efter ferien eller når sæsonen er slut.

Camp System Teltruderens kan købes hos de fleste campingforhandlere, eller online hos CamppingDeals.dk til kr. 53,-

Prøv også at læse disse indlæg