Tahiti Camping, Italien

af Bjarne
Active Image
Vores første campingtur var i sommeren 2003, hvor vi lejede et mobilhome på campingpladsen Ca’savio nær Jesollo i Italien. Vi blev så glade for Italien, at allerede den gang besluttede at tage tilbage til område, når vi havde fået vores egen campingvogn. 

I foråret 2005 så vi en reklame i Camping & Fritid for Campingpladsen Tahiti Bungalows & Camping . Denne skiltede med standpladser med eget bad, toilet og køkken. Hertil kom så trådløst internet og gratis adgang til campingpladsens egen strand og Therme Oasis (et kurbad på campingpladsen). Vi besluttede os for at prøve denne uhørte luksus, og reserverede en plads i to uger på campingpladsen. En anden grund til, vi valgte at bo på Camping Tahiti var dens beliggenhed. Den ligger ca. 110 km. syd for Venedig, og vi ville gerne opleve noget andet end det meget turistprægede område omkring Lido Di Jesollo. Her blev vi nu lidt skuffede. Camping Tahiti ligger i byen Lido Di Nazione – en lille badeby der udelukkende lever af turisme. Det samme gælder for de øvrige byer i området.

Image 

Vi ankom til Camping Tahiti om lørdagen en time før siestaen ophører. Det var lidt dumt af os. Der er nemlig ingen skygge at finde uden for campingpladsen. Så vi måtte vente en halv time i bagende sol, inden vi kunne køre ind. Der er siesta på campingpladsen mellem 13.30 og 15.30, og den tages meget alvorligt. Indskrivningen foregik uden problemer. Man skal dog indstille sig på, at italienere går tingene lidt anderledes og lidt mere omstændigt end man er vant til hjemmefra. Da vi var blevet indskrevet og havde fået vores adgangspas til campingpladsen, kunne vi kører igennem porten til pladsen. Vi var dårlig nok kommet gennem porten, før vi blev vinket ind til siden og bedt om at vente igen. Denne gang fordi vi skulle vente på en medarbejder, der skulle vise os vej til vores plads. Han kom efter ca. 15 min. og cyklede så foran bilen og viste os vej gennem campingpladsen.

Image 

Vores plads lå i den fjerneste ende af campingpladsen. Vi havde som sagt bestilt en plads med eget køkken og bad/toilet, og sandelig – på pladsen lå et lille hus med et udekøkken og et bade- toiletrum. Faciliteterne var meget nye og meget rene. Selve pladsen var velholdt med græs og afgrænset af blomstrende buske. Huset med køkken og bad tager en del plads, så vi var lidt bekymret for, om vores campingvogn med en totallængde på 7,4 m overhovedet kunne være på pladsen. Hertil kom så, at pladsen var meget skrånende. Men med hjælp fra to af campingpladsens medarbejdere fik vi skubbet campingvognen på plads. Den kunne lige akkurat være der. Pga. af den meget skrånende plads måtte vi lægge klodser under campingvognens bagerste støtteben for at de kunne nå jorden. Det var også kun lige plads til vores fortelt på pladsen, men vi fik da plads til campingvogn, fortelt, bil og en lille plads med bord og stole i det fri.

Image 

Det er vild luksus at have sit eget køkken og bad/toilet på standpladsen. Køkkenet er udstyret med to gasblus, stort køleskab, plads til tallerkener m.m. og vask med varmt og koldt vand. Badeværelset er af rimelig størrelse med vask, toilet og brusekabine. Der var plads nok til at vi kunne bade Sissel i hendes badestol.

Image 

Selve campingpladsen er fantastisk. Den er stor uden at være for stor. Den er frodig og med megen skygge. Den vedligeholdes og rengøres konstant dagen igennem. Der er flere servicebygninger fordelt over campingpladsen. Der er en Spar købmand, restaurant, pizzeria, isbar, kiosk, bar, pool-bar, grillområde og et kurbad på selve pladsen. Der er god sikkerhed på campingpladsen og der er en læge på pladsen.

Restauranten er god og priserne er rimelige. Spar købmanden har et stort udvalg af varer, men det kan betale sig at køre ca. 3 km. uden for byen. Der ligger 3 store supermarkeder med et langt større udvalg og lavere priser.

Image 

Der er gjort meget for børn på Tahiti Camping. Campingpladsen har ansat et team af unge mennesker fra hele Europa udelukkende til at skabe aktiviteter for børn og voksne. De fleste aktiviteter er for børn. Fodboldskole, musicalskole, alle mulige sportsaktiviteter og en meget aktiv børnehave for de mindste for blot at nævne nogle af disse aktiviteter.

Image 

Desuden er der 3 svømmebassiner, område med spilleautomater, baner til volleyball og fodbold, klatrebane, hoppeborg og stor legeplads. Hver aften var der børnedisco og underholdning for voksne.

Image 

Gæsterne på camping Tahiti kommer primært fra Italien, Holland, Schweiz, Tyskland og Danmark. Der var mange danske familier mens vi var der, så Line fandt hurtigt gode legekammerater.

Campingpladsen ligger 700 m. fra stranden i udkanten af Lido Di Nazione. Der er gratis transport med campingpladsen lille blå ’tog’ til stranden dagen igennem. Der er som sagt gratis adgang til stranden for campingpladsens gæster. Man skal dog betale for leje af parasol og strandstole.

I vores område af campingpladsen, var der adgang til trådløst internet. Det er vigtigt for os at have adgang til internet under vores ferier. Karina kan nemlig passe sit arbejde, når hun har adgang til Internettet. Det betyder, at vi kan tage på længere ferier end de normale 3 uger. Adgang til internet var inkluderet i prisen for vores plads. Men adgangen var kun gyldig i 3 timer af gangen. Herefter måtte vi gå op til receptionen for at få fornyet vores adgang til endnu 3 timer.

Image 

I pladslejen var der også inkluderet fri adgang til Thermalbadet på campingpladsen. Vi prøvede det en gang. Men afvaskninger i skiftevis koldt og varmt vand er ikke lige os. Det er dog et flot og afslappende sted, så det er et besøg værd.

 Lido Di Nazione er som nævnt en typisk turistby med restauranter, caféer, butikker med souvenirs af tvivlsom kvalitet og en masse barer og diskoteker langs stranden. Egentlig en ret kedelig by, men to gange om ugen er der marked i byen. De er et besøg værd.  Nærområdet byder ikke på mange udflugtsmål. Er man interesseret i natur og fugle, er Po deltaets naturpark et besøg værd. Interesserede i kultur bør besøge Ferrara. Venedig ligger ca. 100 km. fra campingpladsen.

Men Camping Tahiti er så velfungerende, at man egentlig ikke behøver at tage på udflugter. Vi valgte at blive på pladsen det meste af tiden – især af hensyn til Line, der nød tiden der med sine nye venner. Vi tog kun på en enkelt udflugt i de to uger, vi var på pladsen. Byen Maranello ligger ca. 2 timers kørsel fra campingpladsen. Denne by er hjemsted for Ferrari fabrikken. Vi brugte en dag på at se disse fantastiske biler og se dem køre på fabrikkens testbane. Det var en stor oplevelse for os alle.

Image 

Forholdene for handicappede er rigtig gode på Tahiti Camping. Alle veje på campingpladsen er belagt med enten sten eller asfalt. Der er gode ramper ved alle niveauforskelle, og der er god plads til en kørestol overalt. Men vigtigst af alt – personalet på campingpladsen er meget positivt indstillet overfor de specielle behov man har, med et barn i kørestol.

Image 

Kort og godt – vi havde en rigtig god ferie på Tahiti Camping. Vi talte med flere gæster, der havde besøgt campingpladsen gennem flere år. De havde altid haft gode oplevelser med og på campingpladsen, så derfor kom de tilbage år efter år. Vi kommer nok ikke tilbage der til, men det er ikke fordi, vi er utilfredse med campingpladsen. Vi vil blot opleve nye steder.

Prøv også at læse disse indlæg