Tossetræf 2010

af Ann Karina
Tossetræf 2010


I Kr. Himmelfartsferien blev der for tredie år i træk afholdt ‘Tossetræf’. Det er et helt unikt træf, hvor campister mødes på tværs af organisationer og landsdele. Man mødes kun med et formål – nemlig at mødes og hygge sig sammen.

Tossetræf blev afholdt for første gang i Kr. Himmelfartsferien 2008. Ideen om et træf blev til på baggrund af debatten på Dansk Camping Forum. Her har en gruppe campister gennem længere tid snakket om alt mellem himmel og jord, og tonen var så god, at flere fik lyst til at mødes i det virkelige liv også.

At træffet blev navngivet ‘Tossetræf’, skete nærmest ved en tilfældighed. Tonen på Dansk Camping Forum kan til tider – med et mildt udtryk – være tæt på vanvittig. Dette er bestemt ikke negativt ment. Humoren er altid til stede, og diskussioner tager tit en drejning, som man bestemt ikke ser i andre debatfora. Man kunne let få det indtryk, at det er ‘tosser’ , der debatterer der, men det er nu langt fra tilfældet. Men med den uhøjtidelighed og selvironi, der hersker på Dansk Camping Forum, foreslog en bruger på Dansk Camping Forum at træffet skulle navngives ‘Tossetræf”. Og sådan blev det.

Tossetræf 2010
Man hjælper hinanden på træf. Her er fire mænd i gang med at sætte fortelt på en Safari 280

Vi har været med på tossetræf siden det første træf i 2008, og dette års træf var ligesom de to foregående træf en stor succes.

I år mødtes vi på Tempelkrogens Camping nær ved Holbæk. Der var 18 tilmeldte vogntog, og vi havde fået vores egen lille afdeling på campingpladsen. De fleste af deltagerne var gengangere fra sidste år, men der var også et par nye ansigter imellem deltagerne. Det var dejligt dels at kunne genopfriske gamle venskaber og skabe nye.

Modsat de tidligere år var vejret ikke med os i år. På nær fredag hvor solen tittede frem, regnede det de øvrige dage. Især om lørdagen stod regnen ned i stænger. Som dagen (og regnen) skred frem, begyndte vores hjørne af campingpladsen at minde om teltpladsen på Rokilde Festival. Vi havde i hvert fald vores del af det nok så berømte ‘smat’.

Tossetræf 2010
Blankt vand, mudder og silende regn. Vi var rigtig glade for vores Universal 420. Det kan klare stort set alle vejrlig.

Det var selvfølgelig lidt trist at vejret var imod os. Deltagerne ophold sig inde i forteltene meget af tiden – enten alene eller i selskab med andre ‘tosser’. Det var hyggeligt men vi savnede lidt det store fællesskab.

Tossetræf 2010
Heldigvis kunne vi hygge os i tørvejr inde i forteltet

At der hurtigt blev mudret på den del af campingpladsen, hvor vi lå, var på ingen måde campingpladsens skyld. På en enkelt dag fik vi hvad der svarer til to ugers regn i maj måned.

Tossetræf 2010
Der blev hurtigt arrangeret kaffebord i et ophold mellem regnbygerne

Tossetræf 2010
Jeg havde bagt cheesecake til anledningen

Tempelkrogens Camping ligger på en skråning ned til den inderste del af Isefjorden. Man kan se vandet fra næsten alle pladser, og campingpladsen er meget smukt anlagt. Servicebygningerne er meget moderne og flotte. Desværre oplevede vi at der var ganske koldt på toiletter og baderum, ligesom flere af træffets deltagere måtte bade i køligt vand.

Tossetræf 2010
Denne dreng synes at vandet fra et nedløbsrør var meget sjovere end legepladsen

Der er fine faciliteter for børn på campingpladsen. Dels er der naturen omkring pladsen, dels er der en kæmpelegeplads, der er et lille pool-område og endelig er mulighed for moon-carts, rideture m.m.

Tempelkrogens Camping kan endvidere tilbyde udlejning af hytter med toilet og bad – og med den flotteste udsigt over Isefjorden.

Campingpladsen er anlagt på en bakkeskråning, og når man har plads ved skråningens fod (som vi havde) kan der være rigtig langt op til udslagskumme og affaldscontainere. Der er nemlig placeret oppe fælleskøkkenet. Det ville have været rart med en affaldscontainer i vores afdeling af campingpladsen også.

Men i bund og grund er Tempelkrogens Familiecamping en dejlig campingplads. Det store fælleskøkken med spiseplads til næsten 40-50 personer er som skabt til sammenkomster.

Tossetræf 2010
Traditionen tro mødtes man til fællesspisning lørdag aften

Tossetræf 2010
Højt humør og glæde over gensynet med hinanden

Tossetræf 2010
Også børn er mere end velkomne på Tossetræffet

Det var da også i fælleskøkkenet at vi lørdag aften mødtes til fællesspisning. Det udartede sig til en meget underholdende aften med god mad, levende musik og underholdende indslag.

Tossetræf 2010
Aftenen igennem var der musikalske indslag

Vi havde igen i år nogle dejlige dage i samvær med de andre ‘Tosser’. Og vi kommer helt sikkert igen til næste år.

Jeg skal også lige tilføje, at selvom min familie og jeg deltager på Tossetræf, så har AltOmCamping.dk og Tossetræffet intet med hinanden at gøre. Tossetræffet arrangeres af campister, der har lyst til at mødes, og opgaven med at arrangere træffet går på skift mellem ‘Tosserne’. Som nævnt, så har ‘Tosserne’ deres eget forum, nemlig Dansk Camping Forum (link nederst på denne side). Det er der du kommer i kontakt med ‘Tosserne’, og det er der, du kan læse mere om Tossetræf.

Links:
Relevante Link(s) : Tempelkrogens Familiecamping | Dansk Camping Forum

 

 

Prøv også at læse disse indlæg