Vintercamping og caravaning i det sydlige Østrig gør indtryk på alle skiløbere

af Ann Karina
karnten_1

På en Kärnten-ferie i campingvogn eller autocamper kommer man rigtig tæt på naturen. Rådyr og harer uden for vinduerne, grantræer som pynt i forhaven og en ny snemand hver dag. Det får ikke kun de mindste til at tø op.

Feriegæster på campingpladsen nyder ferien inden for deres egne fire vægge i naturlige omgivelser på campingarealer, hvis infrastruktur sagtens kan hamle op med et stjernehotel. I Kärnten, det sydlige solrige Østrig, nær grænsen til Italien og Slovenien finder man desuden skipister, løjper og vintervandrestier direkte foran campingsvognsdøren.

I flere år har Kärnten været et sandt paradis for campister med 15 vinterpladser, hvoraf nogle har fået flere udmærkelser. Løjper, vintervandrestier, skipister og ofte også tilfrosne søer til skøjteløb ligger lige uden for døren, sauna, massage- og wellnessområde er en del af servicen.

Campingpladser er en lille verden for sig – især om vinteren. Husene på hjul kryber sammen i sneen, børn bygger igloer og snemænd. Maden er kun et par skridt borte – en restaurant er en selvfølge på hver plads.

Og efter en lang dag på pisterne eller efter en vintervandretur er dagen langt fra slut på pladserne: bowlingbaner, sauna, solarium og massage, legerum og udflugtsprogrammer for hele familien sørger for afveksling og afslapning lige uden for ens egen vogndør. Fælles vintervandring, hyggelige hytteture eller kælketure – campisterne i Kärnten er et sammenspist fællesskab, som dog også er åbent for “nytilkomne”. Vintercamping giver med sikkerhed ikke kolde fødder. Det sørger ikke kun campingpladserne for, som er udstyret med den højeste komfort, men også værterne selv, som gerne står til rådighed med et glas glühwein eller en snak. I Kärnten er gæstfrihed ikke et spørgsmål om årstid.

Både i Döbriach ved søen Millstätter See, 12 km inde i skiområdet Bad Kleinkirchheim med sine to kur-oplevelsesbade, ved foden af bjerget Katschberg, i Hermagor og i Lesachtal i skiregionen Nassfeld-Hermagor, ved søen Ossiacher See med udsigt til skiområdet Gerlitzen og i regionen Klopeiner See-Südkärnten med skibjerget Petzen – overalt i Kärnten findes der campingpladser med moderne faciliteter og gratis skibus til skiområdet. Hvis man ikke ønsker at køre med sin egen campingvogn eller autocamper, kan man også få det hyggeligt i et lejet mobilhome.

På hjemmesiden http://www.camping.at/ (dansk) findes alle oplysninger om Camping i Kärnten som f.eks. en beskrivelse af pladserne, reservationsstatus, supertilbud, camping-børs og eget campingforum. Man kan selvfølgelig også straks foretage sin booking.

Pressemeddelelse

Links:
Relevante Link(s) : Vintercamping i Kärnten

 

 

Prøv også at læse disse indlæg