Vi prøver: City Grill, Del 3

af Bjarne Søby
Vi prøver: City Grill, Del 3

City Grill fra Outdoor Chef er en såkaldt system-grill. Dvs. at funktionaliteten og dermed dens muligheder kan udvides med et stort udvalg af ekstraudstyr. Faktisk kan grillen udvides til næste at udgøre det for et lille udekøkken.

Ekstraudstyret er som følger:

    • Højt understel
    • Bæretaske
    • Overtræk til grill på højt understel
    • Støbejernsplade
    • Gourmet-sæt

Vi prøver: City Grill, Del 3
Vi brugte nærmest grillen som et udekøkken. Her laves der kylling med skinke og ost

Jeg har allerede skrevet om det høje understel og støbejernspladen, så det vil jeg ikke komme ind på igen. Men Gourmet-sættet fortjener absolut et par ord også.

Gourmet-sættet til City Grill består af en stegepande med høj kant og en bageplade, der kan lægges oven på stegepanden.

Vi prøver: City Grill, Del 3
Panden er som skabt til stegt flæsk

Brugen af stegepanden giver næsten sig selv. Den har en diameter på 34 cm. og på direkte varme kan den bruges som stegepanden på et komfur. Den høje kant gør at den både kan bruges til f.eks. hakkebøffer og risotto.

Vi prøver: City Grill, Del 3
Frikadeller kan man også lave på grillen. Temperaturen kan styres, så de ikke brankes

Bruges panden på indirekte varme, kan den bruges som bradepande til kager o.l.

Bagepladen har også flere funktioner. Den kan bruges sammen med stegepanden til at dampe f.eks. fisk og grøntsager. Lægges den på grillristen ved indirekte varme, kan den bruges til at lave f.eks. pizza.

Vi prøver: City Grill, Del 3
Pizza på grillen – let og ligetil

Ekstraudstyret kan sikkert anvendes på endnu flere måder – vi har bare ikke opdaget dem alle endnu.

City Grill er rimelig nem at gøre ren. Selve grillen, grillrist, de to tragte samt ringbrænderen er emaljerede. Der er kun behov for en ganske let rengøring mellem hver brug, da det meste fedt enten forbrændes eller ledes ned i opsamlingsskålen. Er grillen mere beskidt, lad den brænde videre efter brug i ca. 10 minutter på fuld styrke.

Tragten og risten rengøres med en grillbørste med messingbørster (ikke stålbørster). Til de øvrige dele, og til en mere grundig rengøring, anvendes en grydesvamp af nylon og sæbevand for at fjerne alle løse rester. Der kan også benyttes ovnrens.

Vi prøver: City Grill, Del 3
Det er let at rengøre grillen. En børste med messingbørster og en svamp med sæbevand klarer det meste

Man skal passe lidt på, når selve grillen rengøres indvendigt. Der er nogle skarpe kanter man kan rive sig på. Men man lærer hurtigt, hvor de er, og så passer man nok bedre på næste gang.

Vi har været rigtig glade for at have den kompakte City Grill 420 med på tur. Vi har brugt den ved stort set alle måltider – endda også til at varme morgenbrød på. Den er let at betjene og hurtig klar til brug. Grillen er meget alsidig og så kan den komme op på pænt høje temperaturer. Vi har i hvert faldt ikke prøvet nogen anden gasgrill til rejsebrug, der kan blive så varm som City Grill’en.

Den er rimelig let at rengøre, men der skal nu bruges en god portion knofedt, når meget fastbrændte madrester skal fjernes. Det er et stort plus at man uden brug af værktøj hurtigt kan skille grillen ad, så man kan komme ind i alle kroge, når grillen skal rengøres.

Kvaliteten af både grill og ekstraudstyr er høj. Udover at en holder på det høje understel brækkede af, har vi ikke oplevet noget negativt mht. kvalitet og holdbarhed. Emaljeringen er intakt på alle dele, så hverken vores flittige brug af grillen og den megen transport har kunne ridse eller ødelægge denne.

Brænderen fungerer stadig perfekt og delene kan sagtens tåle den høje varmeudvikling.

Vi prøver: City Grill, Del 3
Vi har været rigtig glade for at have den kompakte City Grill fra Outdoor Chef med på tur

Vores City Grill er nu lagt til side, da vi skal have en anden grill med på tur de næste mange måneder. Den skal have en rigtig grundig rengøring, så den er klar til brug. For den skal med på tur igen en anden gang – det er sikkert og vist 🙂

Links:
Relevante Link(s) : OutdoorChef City Grill
Gå til del: Vi prøver: City Grill, Del 1
Vi prøver: City Grill, Del 2
Vi prøver: City Grill, Del 3

 

 

 

Prøv også at læse disse indlæg