Vi går mod lysere tider

af Poul H
Camilianlampe artikel 150415 01

Men ind imellem, har vi stadig behov for lidt kunstigt lys i de sene aftentimer i teltet. Langt de fleste, inklusive os selv, har 220v el ført ind i teltet og bruger almindelige lamper, til at se ved og skabe hygge. Men er du afsted i bedste Back to Nature stil, kan det være rigtig rart at have en batteri lygte med.

Vi har nu hen over vinteren afprøvet den nye serie af Carnelian lanterner fra Outwell.
Serien består af 5 lamper, heraf 3 stk. til batteri og de to sidste lades op med 220 volts adapter.

Lanterne findes i tre størrelser, med forskellig ydelse. Derud over kan de indstilles i to styrker, samt blink. Den største batteri lampe har en brændetid på omkring 30 timer på 6 af de store D batterier.

Hvor de genopladelige har en noget mindre brændetid, på omkring 3 timer, men vi opdagede faktisk at det er sjældent du har behov for lys i så lang tid, selv i februar.

Camilianlampe artikel 150415 02Smart lille lampe som ikke fylder meget, men giver et godt lys

Vi boede i vores telt i forbindelse med Ferie For Alle messen i februar og normalt ville vi have vores almindelige 220v lampe med, (den grønne på billedet.)

Camilianlampe artikel 150415 03Her er den lille Carnelian lanterne brugt som indgangslys

Men skæbnen ville at JEG glemte lampen og vi derfor fik prøvet lanternerne optimalt, da det var de eneste lys vi havde med.
På billedet ovenfor, kan man se den lille Carnelian lampe, stå uden for teltet på et bord.

Der er selvfølgelig en forskel på hygge værdien af lyset på de to. Men når det er sagt, må vi sige at Lanternerne kan levere den lys der er behov for.

Camilianlampe artikel 150415 04Her er Carnelian lanternen hængt op i teltloftet og skærmen er pillet af, og man får derved et noget kraftigere lys.

Alle lanternerne har den funktion at man kan dreje toppen af og derved få en lampe uden skærm, lige til at hænge op. Vi brugte den store lampe, tog toppen af og hængte den over bordet. I februar er det godt nok mørkt, men vi havde ingen problemer med at sidde og læse ved lampen brug.

Camilianlampe artikel 150415 05Her kan man nemt se, hvor godt lys den giver.

I den modsatte ende af teltet, placerede vi en anden lanterne, og så var det tid til hygge i teltet.
Nu er der jo efterhånden ingen rigtig vinter i Danmark mere, men det er dog nødvendig med lidt varme i teltet, så jo vi havde selvfølgelig vores Petroleums laser ovn med.

Camilianlampe artikel 150415 06Det her er da hygge.

Konklusionen på vores brug af lanternerne er at vi her har nogle robuste lanterner, der giver et rigtig godt lys.

Du kan finde en størrelse der passer til dit brug, hvad enten du er til batteri lamper, eller opladelige. De kan stilles på bordet eller hænges op, og de har et godt bærehåndtag, hvis du skal gå rundt på pladsen i mørket, specielt kan jeg godt lide den helt lille som ikke er mere end 14 cm høj, den er nem lige at snuppe med.

Den store Carnelian DC 250 har endvidere USB stik, så du lige kan give mobilen et boost, hvis der er behov.

Er der så slet ikke noget dårligt ved de her lamper?

Det eneste minus jeg kan finde ved lamperne, er det kraftige hvide lys som LED lamperne leverer. Men om det kan kaldes et minus ved jeg ikke rigtigt – lanternerne er jo lavet til at give et brugbart lys, og det gør de, at vi så nok mere efterspørger hyggebelysning er jo noget helt andet.

Camilianlampe artikel 150415 07Kan nemt bruges i det fri også.

På Outwells hjemmeside findes et stort sortiment af andre lamper til 220v og batterier.

Den tekniske beskrivelse af Carnelian lanternerne finder du her på Outwells hjemmeside.

Læs flere spændende ting på telt-camping.dk

 

Prøv også at læse disse indlæg