Combi-Camp i marts – Er det muligt?

af Ann Karina
combi-camp-tur-marts-2021-06

Normalt forbinder de fleste en ferie i en Combi-Camp som noget, der hører sommeren til. Men det er forkert. Vi er på tur i en Combi-Camp i temperaturer der er nær frysepunktet. Vi har faktisk en dejlig men meget anderledes tur.

Inden vi tog afsted fredag morgen, kiggede jeg ud af vinduet – og det sneede. Jamen det er vel der perfekte udgangspunkt for at teste en Combi-Camp i ydersæsonen, tænkte jeg.

Alt der skulle være i Combi-Campen, skulle pakkes i bilens bagagerum

Vi havde pakket en del torsdag aften. Vi startede med at stille det hele på stuegulvet, for at for et overblik over hvor meget der skulle pakkes i bilen. Når vi skal afsted på disse testture, er det ikke bare vores personlige tin vi skal pakke. Vi skal have alt med fra sengetøj og topmadras, til service, køkkengrej, rengøringsmidler m.m. Og på denne tur fik vi en lille udfordring.

combi-camp-tur-marts-2021-01
Vores Kia Xceec på turen. Indtil videre imponerer den for vildt.

Vores lille problem var, at vi kun havde den lånte Kia XCeed at pakke i, da vi skulle hente vores lånte Combi-Camp i Silkeborg. Da vi prøvede at sammenligne den enorme mængde bagage på stuegulvet, med det ellers rummelige bagagerum i Kia´en, kunne vi godt se at udfordringen måske var lige stor nok – selv om vi slog bagsæderne ned. Så gode råd var dyre, da der jo ikke rigtigt var noget vi kunne undvære.

Heldigvis er vi de lykkelige indehavere af en trailer.

Fredag formiddag blev traileren pakket med det der var hurtigst og nemmest af flytte over i vores Combi-Camp, og vi var på vej. Alle de mere sarte ting som tøj, produktionsudstyr, sengetøj m.m., blev pakket i bilen.

Det er altid hyggeligt og sjovt at køre afsted når vi skal på en opgave. Enten hyggesludrer vi om vore kommende produktion, kommer i tanke om alt det vi har glemt, og jeg, AK (hvis jeg sidder i passagersædet), tager mig en laaang lur;).

Vi nåede ikke langt før end at trafikken stod stille. Der havde været et uheld, så vi blev desværre lidt forsinket. Vi blev en smule tidspresset, da det jo ikke går helt så hurtigt når man har en trailer på, som når man ikke har noget på krogen. Heldigvis var de søde og forstående hos Silkeborg Caravan Center, så vi behøvede ikke at stresse.

combi-camp-tur-marts-2021-03
Vi afhentede vores Combi-Camp Country HEAT hos Silkeborg Caravan Center. En dejlig og meget jordnær campingforhandler

Kia XCeed Hybridbil testes sammen med Combi-Camp Country 

Vi har til denne tur lånt en Kia XCeed Hybrid 1,6. Bilen kører på benzin og strøm. Vores umiddelbare indtryk er, at den kører ret godt. Bilen må trække 1.300 kg., så de par hundrede vi har bagved i traileren, gør ikke det helt store. NU glæder vi os til at smide en Combi-Camp bagved. Den har jo en totalvægt på 750 kg., så det er mere end traileren, men stadigvæk er der masser af luft op til de 1.300 kg.

Vi landede hos Silkeborg Caravan Center 5 minutter i lukketid, men der var stadigvæk ingen stress på. De havde rigtig god tid til at overlevere vognen til os, og vi fik pakket om i vores lånte Combi-Camp.

Handle på vejen med en Combi-Camp på krogen

Normalt er der ingen problemer for os at handle med noget på krogen, men lige i går var det altså lidt en udfordring. Den Føtex vi havde valgt, havde en virklig snørklet parkeringsplads. Så imens at jeg, Ann Karina, turbohandlede (Det er ikke nemt for mig da jeg elsker at handle), fik Bjarne vendt vogntoget, så vi hurtigt var klar til at køre videre. Det krævede dog noget der ligner en 14 punks vending, men heldigvis er Bjarne god til at vende og bakke med noget på krogen.

For sent til at sætte fortelt op

Da vi kom frem, til CampOne Ajstrup Strand ved Århus, kom vi for sent frem til Check-in. Jeg havde læst forkert på hjemmesiden, og troede at der var åbent i receptionen til kl. 20. Heldigvis var der er en Check-in automat. Jeg kunne ikke finde min reservations e-mail, så vi valgte bare en plads og tjekkede ind. Den første enhed vi havde valgt, var vi ikke begejstrede for, så vi fandt en anden. Vi tænkte, at vi ordner bare alt det praktiske i morgen. En ting vi dog ikke havde tænkt på, næste dag ville rigtigt mange af sæsonfastliggerne ankomme. Heldigvis var der en lejrchef der var opmærksom, så han kom løbende ned til os, og fik os gelejdet hen til den plads der var reserveret til os.

På dette tidspunkt var det blevet mørkt, og vi havde egentlig ikke meget lyst til at begynde at sætte fortelt på vores Combi-Camp. Vi var af den overbevisning, at det nok ikke ville blive den store succes og alligevel skulle laves om næste morgen. Her viste Combi-Camp´en sig så fra en fantastisk side. Den kan jo netop sættes op uden brug af pløkker eller andet. Den har fast gulv foran sengen, så man behøver heller ikke presenning eller tæppe. Vi kom hurtigt på plads, fik sat varme på, Combi-Camp Heat og vores petroleumsovn, sat et par stole og et bord op, og så var vi ellers klar til at hygge.

combi-camp-tur-marts-2021-04
Hygge i Combi-Camp’en på Camp One Ajstrup Strand den første aften

Madlavningen blev udendørs, men det var nu også meget hyggeligt at så under åben himmel og kokkerere.

combi-camp-tur-marts-2021-07
Det er faktisk rigtigt hyggeligt at lave aftensmad i det fri foran Combi-Campen 🙂

Vi var spændte på om vi ville kunne holde varmen om natten. Men som aftenen skred frem, var vi ikke i tvivl. Det var godt nok frostgrader udenfor, men vi havde Combi-Camp Heat kørende, og vores petroleumsovn som supplement. Den stod på 14 gr.. Vi havde selvfølgelig sørget for at der var udmærket udluftning, så luften blev holdt frisk hele natten.

combi-camp-tur-marts-2021-05
Glæder os til at sove i den store seng – spændende om vi kan holde varmen

Lørdag morgen vågnede vi friske og udhvilede efter en lang nats søvn. Og var klar til at starte dagen med at sætte fortelt på.

combi-camp-tur-marts-2021-02
Så blev det lørdag, og tid til at sætte fortelt på

Hvordan vi indretter os i forteltet og holder varmen, det skriver om i næste artikel fra vores tur 😀

Prøv også at læse disse indlæg

2 kommentarer

Frank Hansen 21. marts 2021 - 8:56

Mangler der ikke noget af artiklen?

I stoppede ved “lørdag morgen satte vi fortelt på”

Søren Bach Baisgaard 21. marts 2021 - 12:21

Glæder mig til at høre mere… Vi har købt lign setup, men Silkeborg Caravan har endnu ikke kunnet levere… Vi satser på at tage atsted i påsken…. Hvis altså vognen bliver leveret

Du kan ikke kommenterer