På camping med en Tesla 3 og en Combi-Camp Country

af Bjarne Søby

El-bilerne kommer, og udviklingen går stærkt. Snart skal campister forholde sig til at tage på camping med en el-bil som trækker. Vi har været på tur med en Tesla 3 og en Combi-Camp Country, og det gik overraskende godt. Men der var ting, der skulle tænke anderledes.

Denne artikel er lavet i samarbejde Combi-Camp og er annoncørbetalt indhold.

En Tesla 3 LR (Long Range) må trække 1000 kg. Det er ikke meget, men nok til en stor teltvogn som en Combi-Camp Country.

Vi lånte en Tesla 3 LR og en Combi-Camp Country og tog på tur i det danske sommerland. En Tesla 3 LR kan normalt kører ca. 530 km. på en opladning, men rækkevidden er noget mindre, når man har noget på krogen. Men vi kunne alligevel køre 310 km på en opladning, og det syntes vi egentlig var meget godt.

Men at tage på camping med en el-bil er anderledes end en bil med forbrændingsmotor. Rejsen skal planlægges anderledes, og tager længere tid. Men ser man rejsen som en del af ens ferie, så er det faktisk ok. Man kan bruge tiden når bilen lader til at spise, se ting eller slappe af.

Vi har lavet en rejsefilm fra vores tur. Den er ret lang – ca. 45 min – og vi kommer ind på kørsel, opladning, køreegenskaber og rejseplanlægning. Vi kommer også ind på hvordan det er at være på camping med en Combi-Camp, og selvfølgelig er der en masse camping med i filmen også.

En Tesla 3 er ikke en billig bil, og mange vil nok vælge en billigere bil, der kan trække mere til campingbrug. Men el-biler er en virkelighed, der nærmer sig hastigt. Miljøkrav og grøn energi vil blive en virkelighed, vi som campister bliver nødt til at forholde os til.

Vi har ikke oplyst priser på hverken Tesla 3 eller Combi-Camp, da denne afhænger af hvordan udstyr m.m. Men en priserne på en Tesla 3 starter på ca. 350.000,- kr. (i år) og en Combi-Camp Country koster ca. 115.000,- kr.

Du kan få flere oplysninger her om Tesla, Combi-Camp, Vejers Strand Camping og Nibe Sølyst Camping

Prøv også at læse disse indlæg

1 kommentar

2020 har været fyldt med campingoplevelser - Fra Fantastiske Ferier 18. januar 2021 - 15:06

[…] Teltvogne […]

Du kan ikke kommenterer