Vi har haft mulighed for at prøve en SAfire Nordic grill. Det er en kul-grill, der kan anvendes både på rejsen og af sæson-campister, og her kommer lidt vores første erfaringer med grillen. Her i huset er det konen, der elsker at åbne og udforske nye ting. Og modsat mig ( altså manden i huset ), kigger hun i altid vejledningen inden hun tager tingene i brug.
Udover at fortælle hvad der kan laves på grillen ( man kan stege koge bage og endelig grille på den ), gives der også en god vejledning hvordan man tænder grillen op. Vejledninger er sådan udmærket, men mangler illustrationer. F.eks. havde vi lidt problemer med at få identificeret de enkelte dele ud fra teksten alene. Hvad er f.eks. en ovnrende?
Heldigvis er der god hjælp at hente på Safire Nordics hjemmeside. Her kan få de oplysninger, der ikke lige var til at se i den medfølgende vejledning. Dog mangler der en henvisning til hjemmesiden i vejledningen, så vi måtte få lidt hjælp af Google.
Vejledningen giver desuden et godt overblik over hvilket tilbehør, der kan fås til grillen.
Nå. Men vi fik taget grillen i brug, og lagde ud med den typiske begynder-menu: Grill-pølser.
SAfire Nordic grillen er utroligt nem at bruge. De anbefalede briketter lægges på den dertil indrettede rist og tændes simpelthen med lighter, nemt og smart. Det tager kun få minutter før grillen er varm nok til at kunne tages i brug.
Varmen fordeler sig jævnt over hele grillpladen, og vi fik nogle perfekt grillede pølser.
Det næste projekt på grillen vi lidt uenige om , men det bliver lidt mere avanceret end pølser.
Vi har grillen stående på et bord når den er i brug, men vi vil klart anbefale at man lægger noget varmebestandigt såsom en bordskåner i mellem bord og grill pga. strålevarme.
Vi lod grillen stå urørt til næste morgen efter brug, men alligevel viste den sig at være meget nem at rengøre.
Næste dag gik vi så et skridt videre, og ville forsøge os med at tilberede Spareribs på grillen.
Det er der ingen ben i! Vi er stadig imponerede over hvor simpelt det er at bruge de briketter der anbefales, og hvor hurtig grillen er klar til brug. Der går maks. 5 minutter fra at vi har tændt briketten, til den er varm og vi kan lægge grillristen på. Herefter skal der lidt olie på grillristen og så den er klar til brug.
Vi havde købt nogle færdigmarinerede spareribs. Det er ikke det sværeste at lave, men det smager nu ganske glimrende. De røg direkte på grillristen og fik ca. femten minutter på hver side. Så var de lige til at spise med lidt salat og flutes til. Som sagt – det er der ikke mange ben i.
Da vi var færdige med at grille vores spareribs, sad vi lidt og funderede over hvordan man evt. kan slukke og genbruge resterne af briketten. Den har en ca. brændetid på op til 2 timer, og kan måske slukkes og genbruges. Det problem har vi ikke fået løst endnu, men vi vrider stadig vores hjerner.
Vi prøvede senere at lave en flæskesteg på grillen, men det er vi nødt at prøve igen, da det bestemt ikke var nogen succes. Det kommer der mere om på et senere tidspunkt.
Links: | |
Relevante Link(s) : | |
Læs også del: | 1 – 2 |