Alternative ruter gennem Tyskland

af Bjarne / Pressemeddelelse
Active Image

 
De tyske motorveje og lange bilkøer står næppe på ønskelisten over ferieindhold. I stedet kan man vælge at sætte kursen mod Tysklands mange alternative ruter.

Ferie i Europa – køprognoserne melder om tæt trafik, og foran venter mange timers kørsel på en ensformig motorvej. Er man ikke til bilkøer, men foretrækker oplevelser undervejs, anbefaler FDM, at man sætter navigationsanlægget til og retter både øjne og kørselsretning mod Tysklands mange ferieruter. Dermed kan man bytte bilkøen ud med en tur ad Romantische Strasse, køre i brødrenes Grimms eventyrlige fodspor eller lade turen gå via den gamle saltvej med selskab af idylliske skovsøer og små byer.

”Vi rådgiver ofte folk til at tage et afbræk fra den tætte motorvejstrafik og i stedet give plads til oplevelser undervejs. Mange bliver overrasket over, hvor smukke og stemningsfyldte områderne er omkring de tyske motorveje. Tit skal man ikke længere end et par kilometer væk, før den landlige idyl er synlig”, siger Randi Voldbakken, feriekonsulent hos FDM.

FDMs ferieservice peger ofte på tre ruter, som er centralt placeret for danskere på vej ned gennem Tyskland. Alle ruter har en interessant historie bag sig. Den gamle Saltvej er en tidligere handelsvej, som er særlig oplagt, hvis man kommer fra Puttgarden og skal fortsætte i sydgående retning mod Hannover. Er man på vej mod Kassel/Göttingen er Eventyrvejen et godt alternativ til bilkøen. I dette område blev eventyrsbrødrene Grimm født, og man kan besøge de slotte, hvor Askepot og Tornerose havde hjemme.

Danskere på vej mod Gardasøen og Adriaterhavskysten kan vælge at dreje fra motorvejen ved Bayern og i stedet følge Romantische Strasse. Her ligger den smukke middelalderby Rothenburg o.d.Tauber og eventyrslottet Neuschwanstein. Området har mange små hoteller, hvor man kan overnatte, hvis man har brug at hvile sig inden næste køreetape.

”Tidligere undgik mange alternative ruter af frygten for at fare vild. Men i dag, hvor navigationsanlæg ses i de fleste biler, behøver manglende stedsans ikke sætte begrænsninger for ferieoplevelserne”, siger Randi Voldbakken.

Der er flere detaljer og supplerende oplysninger om, hvilke attraktioner man kan møde undervejs.

Se under ferie på FDMs hjemmeside.

 

Prøv også at læse disse indlæg