Bag rugbrød på grillen

af Ann Karina
Active Image
Udnyt restvarmen på din kugle-grill og bag dit eget rugbrød.

Vi kender det alle. Når vi er færdig med at grille, er der stadig god varme i kullene. Er du indehaver af en kuglegrill, kan du lukke for luftindtaget og derved slukke kullene. Men i stedet for at slukke for grillen, kan du udnytte restvarmen til f.eks. bagning af brød.

Og det er rigtig let at bage brød på grillen.

Image

Vi købte en pose med færdig-mix til rugbrød og blandede den efter forskrifterne på posen. Dejen blev hældt i en form, og stillet til hævning i en time.

Image

Da vi var færdig med at tilberede vores aftensmad på grillen, blev formen med dejen stillet på grillen ved indirekte varme. Vi lukkede ikke for luftindtaget, men nøjedes med at lægge låget på grillen.

Image

Efter ca. en time var vores rugbrød færdigt, og lige til at hælde ud af formen. Husk at lade brødet køle af på en rist – eller som os – på en grill-tang.

Image

Man kan selvfølgelig også bage andet end rugbrød på grillen. Vi laver også tit f.eks. madbrød o.l.

Prøv også at læse disse indlæg