Annonce (læs mere efter annoncen)

En el-stegepande kan man altid bruge – hvis der er strøm nok

af Bjarne Søby

Hvorfor hulen skal man have en el-stegepande med på camping? Vi har jo både komfur i vognen og grill med. Så hvorfor en el-pande? Men forklaringen var ligetil, og panden er super god.

 

Lad os lige starte med at fortælle hvad et hele drejer sig om. Det er en dyb, elektrisk stegepande. Den kræver 230V og har en effekt på 1500 W. Det gør at den kan nå en maksimal temperatur på 280 grader.

Det var super hyggeligt at vi kunne sidde om bordet og hygge mens der blev lavet mad. Og da maden var klar, var det bare at løfte låget og servere.Det var super hyggeligt at vi kunne sidde om bordet og hygge mens der blev lavet mad. Og da maden var klar, var det bare at løfte låget og servere.

 

Den har glaslåg, og de fem temperaturindstillinger gør, den kan anvendes både til stegning og simremad.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Man stiller temperaturen på det udtagelige stikMan stiller temperaturen på det udtagelige stik

 

Der medfølger glaslågDer medfølger glaslåg

 

Det er sådan set fint nok, men hvorfor? Den kan jo ikke mere end man kan i forvejen med gas på komfuret eller på grillen.

Men det er netop lige det der med gas, der giver el-stegepanden en berettigelse. Sidste sommer var der pga. tørken forbud mod både gas- og kulgrill, så enten skulle man stege sin mad i fælleskøkkenet, eller også skulle man stege sin mad inde i campingvognen med lugt og stegeos i vognen til følge.

Vi har ikke lyst til at stege kylling med krydderier inde i campingvognen. Lugten hænger ved længe og det fedter.Vi har ikke lyst til at stege kylling med krydderier inde i campingvognen. Lugten hænger ved længe og det fedter.

 

Lige præcis i den situation kommer el-panden til sin ret. Den bliver ikke speciel varm på ydersiden, og kan ikke antænde noget. Den kan faktisk fungere som ’bord-grill’, og man kan som nævnt både stege og lave simremad på den. Den har desuden håndtag, så man kan flytte den selvom den er varm.

El-stegepanden kan stå midt på bordet, mens maden tilberedesEl-stegepanden kan stå midt på bordet, mens maden tilberedes

 

Vi havde den stående midt på bordet, og lave en ret med stegt ris og kylling. Det var super hyggeligt at vi kunne sidde om bordet og hygge mens der blev lavet mad. Og da maden var klar, var det bare at løfte låget og servere.

Overfladen non-slip og meget let at gøre ren. Vi tørrede af med køkkenrulle og vaskede efter ved en ren opvredet klud.

Sådan så panden ud efter aftørring med køkkenrulleSådan så panden ud efter aftørring med køkkenrulle

 

Selvom rengøring var let, er du nu vores eneste ankepunkt. Den kan ikke maskinopvaskes, og man kan ikke komme hele enheden ned i opvaskebaljen. Det kan elektronikken nemlig ikke tåle. Så den skal rengøres ved forsigtighed.

Den model vi havde til test, havde en diameter på 30 cm. og har en vejl. udsalgspris på kr. 228,-. Den fås også i en større udgave med en diameter på 40 cm. til kr. 288,-.

DCT-Vejle kan oplyse nærmeste forhandler.

Annonce (læs mere efter annoncen)

isabella-cirrus-north--textad

Isabella Cirrus luftfortelt sætter nye standarder

Isabellas nye luftfortelt, Cirrus North er lavet i deres velkendte akryl, som er et let, robust og åndbart materiale, der holder teltets farver smukke i mange år frem.

Læs mere her >>>


Prøv også at læse disse indlæg