Annonce (læs mere efter annoncen)
Ferie For Alle 2024

Aprilsnar 2009: Forårspakken fra SKAT kan gøre det dyrere at være campist

af Bjarne Søby

Hører du til blandt de rejsende campister, og kører du meget med din campingvogn, så kan den netop vedtagne ‘Forårspakke’ fra Skatteministeriet blive en dyr fornøjelse for dig.

Et af punkterne i den nye skattereform omhandler stigende afgifter på på energi og CO2 udledning. Kort sagt – jo mere energi man forbruger og jo mere CO2 man udleder, des mere skal man betale i afgift.

Og det får altså nu vidtgående konsekvenser for kørende campister rejsende med campingvogn.

Ifølge. vores kilder har SKAT fået øjnene op for, at en bil forbruger mere energi og derved udleder mere CO2, når der køres med en campingvogn på krogen. Det øget forbrug af brændstof reguleres automatisk gennem afgiften på brændstof. Men den øgede udledning af CO2, skal vi campister selv angive.

Som kørende campist med campingvogn, skal man nemlig nu selv til at føre en slags kørebog over kørte kilometer med campingvognen på slæb. De kilometer skal der nemlig betales øget afgift af – endda en ret høj afgift. Ifølge vores oplysninger skal der betales 0,35 kr. pr. kørt kilometer med campingvognen på indtil 1.000 kg. totalvægt på slæb. For campingvognen med en totalvægt over 1.000 kg. skal der betales 0,07 kr. pr. 100 kg.

Dvs. en tur til f.eks. Gardasøen med en campingvogn med en totalvægt på 1.400 kg vil blive ca. 1.200 kr. dyrere.

En ting er prisen for den forhøjede afgift. En anden ting er det at angive antal kørte kilometer med campingvogn. SKAT udsender i løbet af maj måned vejledning og indberetningsskema til alle, der står registreret som indehaver af en campingvogn. Man anfører så antal kørte kilometer med campingvogn på indberetningsskemaet og vedlægger dette ens selvangivelse ved årets afslutning. SKAT beregner så den øgede CO2-afgift på baggrund af de afgivne oplysninger lader denne indgå i personens ligningsgrundlag.

Vi frygter at denne indberetningspligt vil blive en administrativ byrde for danske campister, og i nogle tilfælde endda afholde campister for at bruge deres campingvogn.

Hverken vejledning eller indberetningsskema er klar endnu, men vi håber da, at begge vil blive udfærdiget på en let og overskuelig måde.

 

Prøv også at læse disse indlæg