Aprilsnar 2010: Lysets farve afslører køleskabets temperatur

af Bjarne Søby
Dometic

 

Dometic har netop løftet sløret for et super smart system, der lynhurtigt afslører om campingvognens køleskab køler som det skal. Dometic kalder det systemet for Thermo Light Response, og i vores øjne er det en genial måde at udnytte og kombinere kendte teknologier på.

Systemet går i al sin enkelthed ud på at, at udnytte en lysdiodes evne til at skifte farve på lyset alt efter hvilken spænding, der sendes til lysdioden. Dvs. at man kan på en lyset fra en lysdiode til at skifte farve, ved at ændre på strømstyrken til lysdioden.

Dometic
Lysdioderne kan skifte fra på baggrund af strømstyrke

At få en lysdiode til at skifte farve, er der ikke noget nyt i. Men at koble lysdiodens spændingsgiver sammen med en termostat er nyt. Termostaten ændrer således strømstyrken til lysdioden på baggrund af den målte temperatur.

Dometic har således koblet køleskabslyset (der gives af lysdioder) til køleskabets termostat. Lyset i køleskabet skifter således farve alt efter temperaturen i køleskabet, og så snart man åbner køleskabet, kan man se om det køler som forventet.

Dometic
Lysets gule farve indikerer at køleskabets temperatur er ved at være for høj

Lyset i køleskabet kan antage tre forskellige farver:

  • Blå: Temperaturen er under 4 grader
  • Gul: Temperaturen er mellem 4 og 6 grader
  • Rød: Temperaturen er over 6 grader

 

Dometic
Er lyset i køleskabet rød, er temperaturen for høj

Med Dometics nye og geniale system, er det altså slut med at holde øje med termometer eller andre indikatorer, der nemt kan overses. Her får man en tydelig og direkte indikation af temperaturen i køleskabet, og man vil ikke længere være i tvivl om ens madvarer har været opbevaret ved for høj temperatur.

Systemet forventes på markedet til næste år. Prisen er ikke kendt endnu.

Links:
Relevante Link(s) : Dometic

 

 

Prøv også at læse disse indlæg