Annonce (læs mere efter annoncen)
Leading Campings

HLP! En praktisk app hvis det går galt

af Ann Karina
hlpapp 01

Læger stiller op til 80% af alle diagnoser ud fra patientens beskrivelse af symptomer. Derfor er det livsvigtigt at være i stand til at kommunikere med sundhedspersonalet i det land du er i, for at du kan få den rette behandling hvis du bliver syg på rejsen. Med sin nye app ”HLP!” (der udtales ’help’), hjælper læge Eske Aasvang dig til netop dette.

 Filosofien bag app’en er, at den skal være så simpel at den kan betjenes af en person med 40 i feber; men samtidigt være så omfattende at der kan laves en præcis diagnose af patienten. Den er beregnet til at benyttes når du eller en bekendt bliver syge på ferien og trænger lægehjælp, hvilket gør denne app ekstra praktisk, da den oversætter dine symptomer til det sprog der benyttes i det land du opholder dig i. Er du fx i Burma og bliver syg, kan du altså udpege dine symptomer i app’en på dansk, og dernæst oversætte dem til burmansk, så en burmansk læge vil være i stand til præcist at forstå hvad du fejler.

Først vælges det fortrukne sprog til at finde symptomer på i bunden af skærmen. Dernæst udvælges symptomerne ved at trykke på dem. Der kan ændres køn øverst i venstre hjørne.Først vælges det fortrukne sprog til at finde symptomer på i bunden af skærmen. Dernæst udvælges symptomerne ved at trykke på dem. Der kan ændres køn øverst i venstre hjørne.
Derudover er der også en side med personlige informationer, såsom kontaktpersoner, alder, navn, forsikringsselskab, egen læge, alder osv… Der er også en ”panik-knap”, der på det lokale sprog beder om hjælp til at finde et apotek og/eller lægehjælp.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Herefter beder app’en dig om at oplyse generelle symptomer/gener og evt. allergier eller sygdomme.Herefter beder app’en dig om at oplyse generelle symptomer/gener og evt. allergier eller sygdomme.
App’en er let forståelig og simpel i sin konstruktion. Der benyttes ikke latinske fagtermer, men hverdagssprog – fx beskrives hovedpine ikke som ’cephalgia’, men bare ’hovedpine’. Disse fagtermer er heller ikke upræcist oversat med fx google translate, men er en samling af korrekte oversættelser fra læger af de pågældende lande. Dette er også med til at sikre at sikker diagnosticering af dig som patient.

Til slut vælges det sprog du vil oversætte symptomerne til, i bunden af skærmen hvor du valgte modersmål. Her kan du se i parentes hvilket sprog der tales i landet, i en parentes ved siden af landenavnet.Til slut vælges det sprog du vil oversætte symptomerne til, i bunden af skærmen hvor du valgte modersmål. Her kan du se i parentes hvilket sprog der tales i landet, i en parentes ved siden af landenavnet.
Og frem kommer en samlet oversat beskrivelse af dine symptomer.Og frem kommer en samlet oversat beskrivelse af dine symptomer.

HLP! Er en praktisk app til rejsen. Det er en app man ikke håber på at få brug for, men i situationen hvor man får brug får den, kan den være en kæmpe hjælp og sørge for at måske farlige misforståelser kan undgås. Appen behøver ikke internetforbindelse for at fungere, så den kan benyttes i hele verden uden omkostninger. Samtidig er den gratis og uden reklamer.

HLP! appen kommer i øjeblikket kun til Iphone og kan hentes her:

Iphone version

Annonce (læs mere efter annoncen)

isabella-cirrus-north--textad

Isabella Cirrus luftfortelt sætter nye standarder

Isabellas nye luftfortelt, Cirrus North er lavet i deres velkendte akryl, som er et let, robust og åndbart materiale, der holder teltets farver smukke i mange år frem.

Læs mere her >>>

Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar