Annonce (læs mere efter annoncen)
Isabella Buddy

Kom sikkert ud og hjem fra ferien

af Bjarne Søby
presse_fdm_kort_061110

Skal sommerens ferie foregå i bil i Europa, så guider FDM dig til en sikker bilferie. Især miljøzonerne i de europæiske byer skaber problemer for danske bilister.

Det er en god idé at sætte sig ind i alt fra færdselsregler, vejstrækninger, benzinpriser og underholdning til børnene, hvis sommerens ferie skal foregå i bil gennem Europa.

”Selvom mange af de lande, vi kører igennem, er EU-lande, vil der stadig være forskellige regler, som man skal være opmærksom på. Derfor kræver det lidt forberedelse, hvis man vil have en sikker og lovlig ferie i Europa”, siger Frederik Valmin, feriekonsulent i FDMs ferierådgivning.

Det er især reglerne om miljøzoner i de tyske byer og de italienske byer, der skaber problemer for de danske bilister.

Annonce (læs mere efter annoncen)

”Vi får rigtig mange henvendelser fra bilister, der enten er i tvivl om reglerne eller som har fået en stor bøde, fordi de ikke havde sat sig ind i reglerne. Så skal man på ferie med bil i Europa, bør man sikre sig, at man kender reglerne, og man skal ikke køre ind i byerne med mindre man har tilladelse til det”, siger Frederik Valmin. Han understreger, at det i stort set alle italienske byer er umuligt at få tilladelse til at tage bilen med, og bøden for at gøre det uden tilladelse er stor.

Gode kør-selv råd:

  • Husk mærkater – Flere lande kræver mærkater for at køre på vejene eller i bestemte byer.
  • Tjek færdselsregler og det lovpligtige sikkerhedsudstyr til bilen for de lande, hvor du skal have bilen med– der kan være stor forskel også i EU-landene.
  • Få tjekket bilen inden ferien. Bilens bremser og motor belastes mere end ved normal kørsel, og det er ærgerligt at få ødelagt ferien pga. bilnedbrud.
  • Husk de nødvendige dokumenter.
  • Tjek forsikringen.
  • Husk underholdning til børnene.
  • Hold pauser undervejs og gør turen til destinationen til en oplevelse i sig selv.
  • Hør trafikradio og opdater kort på gps’en inden afrejsen.
  • Skal du have campingvogn med, så overvej, om den kan tempo 100 godkendes, så den må køre 100 km/t på motorvejene i Tyskland.
  • Sæt dig ind i reglerne, så du undgår bøder i udlandet.

Pressemeddelelse.

Links:
Relevante Link(s) : FDM

 

 

Annonce (læs mere efter annoncen)

 

Isabella Buddy markisetelt

Lav et lukket opholdsrum under din markise

Isabellas nye markisefortelt, Buddy en nem og fleksibel løsning, når du har behov for at skabe læ under markisen på din autocamper eller campingvogn.

Læs mere her >>>


Prøv også at læse disse indlæg