Kroatien: Når oplevelsesferien bliver til camping daseferie

af Ann Karina

Det var første gang vi skulle til Kroatien, og vi havde tænkt at nu skulle vi rigtigt opleve landet og området. Vi skulle besøge Camping Resort Lanterna på Istrien. Men vores sindstilstand da vi kom frem, ville noget helt andet. Og det er jo en af de ting der er fantastisk med campingferie.

 

Vi kan rigtigt godt lide at køre om natten, så vi kørte fra Glostrup ved København tidligt på aftenen. Nogle gange tager vi færgen, Gedser – Rostock eller Rødby – Puttgarden, andre gange vælger vi at køre over Fyn og Jylland. Denne gang valgte vi at tage færgen Gedser – Rostock. Det sparer os for en del km i Tyskland.

Vi kører som sagt om natten, og når vi ikke orker mere, kører vi ind på en af de store rastepladser og slår lejr for natten. Ofte har disse rastepladser specielle områder til campingvogne.

Det var stort set sådan et vejr vi havde hele vejen derned

Næste morgen gik turen videre. Der var en del trafik, så vi nåede ikke helt så langt som planlagt, så det blev en overnatning mere i Østrig. Her var det koldt (under 10 gr.), men med vores Alde varme, var det intet problem at holde varmen. Næste morgen stod vi, for os, tidligt op og kørte videre. Hen under eftermiddagen landede vi på vores destination Valamar Camping Resort Lanterna på Istrien. Her kunne vi se frem til 8 dages hygge og afslapning. Camping Resort Lanterna er en del af Leading Campings samarbejdet.

Ankomst

Ankomsten til campingpladsen var lidt kaotisk. Man skulle parkere med sin campingvogn, på en parkeringsplads ved receptionen. Det var der bare ikke rigtigt skiltet så godt med, så vi, og andre, holdt på tilkørselsvejen. Dette blev meget voldsomt påtalt af en portvagt, der slå hårdt p vores bil og skældte os sønder og sammen. Vi fik bakket bilen ind af en smal udkørsel, og parkeret på det rigtige sted. Selve indtjekningen tog mere end 1 time, og alt virkede lidt tung og bureaukratisk.

Endelig fremme. Den første periode havde vi det nye Isabella Sunshine plus solsejl påEndelig fremme. Den første periode havde vi det nye Isabella Sunshine plus solsejl på

Endelig blev vi vist til vores enhed. Vi havde bevidst bedt om en stor enhed, da vores vogn, Adria Adora 613 UT, og Sissels handicapbus, fylder en del. Enheden vi fik var stor, men meget smal. Det lykkedes os dog at få plads til både campingvogn, bil og fortelt. På denne tur havde vi to fortelte med vi skulle teste. Et Kampa Frontier, samt et Isabella SunShine plus. Vi startede med at sætte SunShine plussen på til de første par dage. Vi kan nemlig godt lide at have det på nogle dage inden vi filmer det – så lærer man det rigtigt at kende.

Den sidste periode havde vi et Kampa Frontier luftfortelt påDen sidste periode havde vi et Kampa Frontier luftfortelt på

Luksus og hygge

Camping Resort Lanterna er en stor campingplads med 2122 enheder. Enhederne er af meget varieret størrelse og da campingpladsen er temmelig kuperet og der er rigtigt mange træer, kan det være en udfordring at få ting i vater og fortelte til at stå pænt og at få plads på enhederne pga. træerne. Det skal dog siges, at det også er disse ting der er med til at give campingpladsen charme.

Derer mange hyggelige kroge her på Camping Resort LanternaDerer mange hyggelige kroge her på Camping Resort Lanterna

Enhederne er meget forskelligeEnhederne er meget forskellige

Her er det en af enhederne der ligger helt nede ved vandetHer er det en af enhederne der ligger helt nede ved vandet

Også denne enhed har god udsigtOgså denne enhed har god udsigt

Campingpladsens opbygning og placering, får pladsen til at virke mindre end den er. Pladsen strækker sig over flere km ind i en bugt. Den er ikke så bred, men til gengæld er pladsen meget lang. Campingpladsen har flere butikscentre og restauranter. Disse er spredt ud over hele pladsen. Pladsen centrum er ved indgangen, hvor det store torv er placeret. Her er der en masse små butikker med alt fra lokale delikatesser og vin, til det sædvanelige feriegejl. Det er også her der er underholdning om aftenen på den store scene. Det kan være musik, danseopvisning eller andet. Vi oplevede alt fra slagermusik og lokal musik til hårdtslående rockmusik og danseshow.

Der er flere rigtigt hyggelige og gode restauranter på campingpladsenDer er flere rigtigt hyggelige og gode restauranter på campingpladsen

Solnedgangen set fra en af restauranterneSolnedgangen set fra en af restauranterne

 Sissel nyder at være på ferie med mor og far og storesøsterSissel nyder at være på ferie med mor og far og storesøster

Line fløj ned til os. Hun fløj ind til Venedig un få timers kørsel fra campingpladsen og kørte med os hjemLine fløj ned til os. Hun fløj ind til Venedig un få timers kørsel fra campingpladsen og kørte med os hjem

I området ved scenen, Piazzaen, er der også restauranter og barer. Generelt er det for restauranterne på campingpladsen, at de er af høj standard. Vi prøvede flere af dem, og alle steder fik vi rigtig god mad. Priserne var OK – ikke lave med dog stadigvæk en smule lavere end i Danmark. Der er selvfølgelig også pizzaria og snackbar til den hurtige frokost.

Sissel hygger på barSissel hygger på bar

Heldigvis er det acceptabelt at hele familien er ude om aftenen. Her er der en lille dreng der hyggerHeldigvis er det acceptabelt at hele familien er ude om aftenen. Her er der en lille dreng der hygger

camping resort lanterna kroatien 13Café, Cocktails og smoothies

Det ene af campingpladsens supermarkederDet ene af campingpladsens supermarkeder

Piazzaen der er campingpladsens "hjerte"Piazzaen der er campingpladsens “hjerte”

camping resort lanterna kroatien 18Dans

Og musikOg musik

camping resort lanterna kroatien 20Og lokale specialiteter i en af de små butikker

camping resort lanterna kroatien 21Den ene dag var der en VW Aperol Spritz barbus forbi Piazzaen

Man kommer i form 😉

Som sagt er campingpladsen temmelig kuperet, så vi var glade for at have motor på Sissel kørestol. Den ligger i en bugt, hvor pladsen smyger sig op ad bakkeskråningen. Der er masser af skygge, da der er masser af træer. Der er flere kunstige sandstrande og de er temmelig overrendte. Ellers tilbyder pladsen flere pools og vandlandsområder. Til 2017 kom der tre nye vandrutchebaner og to nye pools.

camping resort lanterna kroatien 22Campingpladsen har 3 km kystlinie og der er lavet flere steder med kunstig sandstrand

camping resort lanterna kroatien 23Flere poolområder med masser af tilbud til hele familien

camping resort lanterna kroatien 24

camping resort lanterna kroatien 25

Og nogle glade livreddere :)Og nogle glade livreddere 🙂

Snackbar i det ene poolområdeSnackbar i det ene poolområde

camping resort lanterna kroatien 30Hoppeland og gamer-område ved Piazzaen

Der er masser af underholdning for hele familien. Der er også et stort telt med spillemaskiner m.m. og ved siden af dér, er der hoppeborg. Campingpladsen har også et stort indendørs underholdningscenter med scene og biograf. Ønsker man den lidt mere sporty tilgang, er der fitness, tennisbaner og mange andre muligheder for træning.

Specielt område til de 4-benede og deres familier

Rejser man med hund, er der et helt specielt område på campingpladsen til de firbenede og deres familier. Her er der specielle enheder, mobilhomes m.m. Der er selvfølgelig også mulighed for hundepasning og træning. Den lille specialforretning i området tilbyder forskelligt foder og grej til de firbenede. Der er endda pizza og øl – specielt til hunde. Der er også en hundestrand, hvor de 4 benede kan boltre sig i vandet.

camping resort lanterna kroatien 31Mobilehome til hundeejer med indhegning

Legeplads til hundeneLegeplads til hundene

Hundeøl - var det noget for din hund??Hundeøl – var det noget for din hund??

Eller.... Hvad med en pizza??Eller…. Hvad med en pizza??

Mobilhomes og Glamping

Hvis man ikke har campingvogn, eller ikke har lyst til at køre så langt med campingvognen, er der alternativer på Camping Resort Lanterna. Campingpladsen tilbyder luksus mobilhomes og glampingtelte. Alle er samlet i små ”landsbyer”.

camping resort lanterna kroatien 35Et af deres flotte mobilhomes

Denne pool er til deling blandt et par mobilhomesDenne pool er til deling blandt et par mobilhomes

GlampingGlamping

Vi havde planlagt at skulle være der 8 overnatninger, men da vores ældste datter Line gerne ville komme ned til os, besluttede vi at forlænge vores ophold med et par dage ekstra. Da campingpladsen kun ligger et par timers kørsel fra Venedig, fløj Line dertil, hvorefter vi hentede hende i lufthavnen der. Det gælder jo om at slå til, når ens ældre børn gerne vil være sammen med en.

Det blev til afslapningsferie i stedet for sightseeingferieDet blev til afslapningsferie i stedet for sightseeingferie

Og vi nød at trække stikket ud og nyde den dejlige campingplads og den smukke udsigtOg vi nød at trække stikket ud og nyde den dejlige campingplads og den smukke udsigt

Jeg må indrømme at til at starte med var vi en smule skeptiske og negative over pladsen. Det skyldes den ankomst vi fik. Men da vi fik lagt det bag os, hyggede vi os gevaldigt i alle de dage vi var der. Vi gik ture, slappede af og bare nød hinandens selskab. Ja vi forlængede endda vores ophold.

Klik her for at besøge Camping Resort Lanternas hjemmeside

Leading Campings har mange luksuscampingpladser i deres samarbejde

Videoer:

Isabella Sunshine Plus og Sunshine Plus Front – 2018 model

Kampa Frontier Air Pro – 8 m. fortelt på 4 m. forteltsskinne

 

Prøv også at læse disse indlæg