Zagreb har Europas billigste café latte

af Bjarne Søby
fdm presse 0912 zagreb

Prisen på storbyens fornøjelser varierer meget afhængigt af, hvilken europæisk metropol man befinder sig i. London er dyrest, mens den kroatiske hovedstad, Zagreb, er prisbaskeren i en sammenligning af priserne på fornøjelser i udvalgte, populære storbyferiedestinationer i Europa.

Hvis man skal planlægge sin næste storbyferie efter prisniveauet for en café latte, skal man rejse til Zagreb. Priserne i Zagreb er generelt en hel del lavere end i andre europæiske storbyer. (Foto: FDM travel og Det kroatiske turistråd / Tomislav Sklopan).

Hvis man skal planlægge sin næste storbyferie efter prisniveauet for en stor café latte på de europæiske storbyers caféer, skal man rejse til Zagreb. Her er prisen på den populære drik nemlig helt nede på 10 kr. ifølge ny prissammenligning foretaget af FDM travel i ni udvalgte, populære storbyer i Europa. I feltets dyreste kaffe-by, Paris, betaler man fra 30 kr. for en stor latte på caféerne i byernes by.

Zagreb er generelt en hel del billigere end de otte andre europæiske storbyer, FDM travel har sammenlignet med i en oversigt over udgifterne til seks typiske storbyfornøjelser. Konkret drejer det sig om priserne på offentlig transport, museumspas, en café latte, et glas husets vin, en biografbillet og cykelleje. Disse storbyfornøjelser koster til sammen fra 335 kr. i den kroatiske hovedstad. I den dyreste ende af prisindexet ligger London og Paris. Konkret koster den samme type varer i den engelske hovedstad cirka tre gange så meget som i den kroatiske hovedstad.

”Kroatien er for længst blevet en populær sommerferiedestination for danskerne. Landet tilbyder nemlig massevis af lækre strande, flot natur, sydlandsk klima og attraktive priser. Hovedstaden Zagreb er imidlertid stadig lidt overset som storbyferiemål. Og det er en skam, for har man oplevet de klassiske storbyer og har mod på et anderledes bud på en storbyferie, så er byen helt perfekt. Og med de attraktive priser, kan man jo tillade sig at forkæle sig selv med shopping, gourmetrestauranter, flere dages ophold i byen eller måske ligefrem en ekstra ferie”, fortæller markedschef i FDM travel, Line Danvad.

Næstbilligste europæiske storby er ungarske Budapest, hvor priserne med få undtagelser er lige så attraktive som i Zagreb. I Berlin, Barcelona, Rom og Lissabon er prisniveauerne bemærkelsesværdige ens og ligger på et niveau midt imellem priserne i Zagreb og London.

Links:
Relevante Link(s) : FDM

Prøv også at læse disse indlæg