Mus i skabe i forteltet – der er en løsning

af Ann Karina

Vi har for første gang som fastliggere haft problemer med mus i vores skabe i forteltet. Det er sådan at vi har været fastliggere af flere omgange flere forskellige steder i landet. Men det er første gang vi har problemer med mus i forteltet.

Når man er fastligger, stiller det andre krav til ens campingudstyr, end hvis man er rejsende campist. Samtidigt har man også mulighed for at indrette sig med udstyr der ikke nødvendigvis egner sig til at rejse med.

Mus i skabe i forteltet er ikke sjovt
Musene havde gnavet sig godt igennem

Indtil nu, har vi haft de klassiske campingskabe i stof i vores fortelt. De er nemme at have med at gøre, og vi havde dem liggende, så det var nærliggende at vi tog dem i brug. Vi har et hjørneskab og et almindeligt skab med to lynlås ”låger”. Vi har egentlig været OK tilfredse med denne løsning indtil vi begyndte at få en mindre invasion i vores fortelt.

Mus i skabe i forteltet er ikke sjovt
Mus i skabe i forteltet er ikke sjovt

Vi gør altid både fortelt og campingvogn grundigt rent indvendigt inden vi tager hjem. Derfor er det også en øv oplevelse at komme frem til et fortelt hvor der ligger museekskrementer på borde, i skabe m.m. Og også et skab der var gennemgnavet at mus på både forsiden og bagsiden.

Mus i skabe i forteltet er ikke sjovt
Mus kan gnave sig igennem stoffet

Skift af skab i forteltet hjalp på problemerne med mus

Efter dette var sket et par gange – og vi har haft musefælder oppe og fanget et par stykker hver gang, måtte vi tænke på andre opbevaringsløsning i forteltet. I vores anneks, som vi bruger som ”redskabstelt” og opbevaring, har vi to Isabella plastikskabe stående. Vi har tidligere brugt dem i forteltet, men syntes nu, af en eller anden årsag, at de passede bedre der. De er meget solide og stabile, så det er nok derfor.

Mus i skabe i forteltet er ikke sjovt

Det mus – ødelagte skab blev sendt til kassering, og et af de solide skabe kom ind i forteltet i stedet for. Jeg vil så også våge at påstå, at skal en mus gnave sig ind i det skab, så har de nok ikke så mange tænder tilbage bagefter. Samtidig er der ikke rigtigt nogen sprækker eller revner de kan kravle igennem. Og det er lige så hyggeligt og pænt med det skab som det andet skab. Det har også den fordel at det har faste hylder, og ikke stofhylder. Man kan også tilkøbe et skuffeelement per passer perfekt i en valgfri side.  Og nu kan de ting vi opbevarer i forteltet, opbevares muse sikkert.

Prøv også at læse disse indlæg